Geld lenen kost geld

Voordelig lenen dankzij een eigen huis?

29 juni 2015

Het is altijd leuk mensen te kunnen verrassen. In mijn werk als kredietadviseur doet ik dat graag. Zo kon ik Wouter en Annelies laatst verrassen met een lagere rente voor hun lening. Hoe dat kon? Dankzij het leenvoordeel voor huiseigenaren.

Van WOZ-krediet naar leenvoordeel

Nog niet zo lang geleden konden mensen met een koopwoning voordelig geld lenen met het WOZ-krediet. Een alternatief voor huis afsluiten van een tweede hypotheek of een persoonlijke lening. Inmiddels is het WOZ-krediet overgegaan in verschillende aantrekkelijke leningen voor huiseigenaren.

Lagere rente en hoger kredietbedrag

Net als bij het WOZ-krediet geldt bij de leningen voor huiseigenaren dat ze voordelig zijn dankzij de zekerheid van een koopwoning. Want een eigen huis biedt niet alleen jezelf zekerheid. Ook een bank is bij een leningaanvraag blij met de zekerheid van een koopwoning. Hierdoor kan de bank een lagere rente bieden. Daarnaast kun je als huiseigenaar een hoger bedrag lenen dan met een reguliere lening.

Meer voordeel lenen huiseigenaren

Wouter en Annelies waren hier niet van op de hoogte. Dit leidde dankzij de lagere rente dus tot een aangename verrassing. Maar huiseigenaar zijn biedt meer voordelen bij het afsluiten van een lening. Zo kun je langer geld lenen én op latere leeftijd je lening afsluiten dan bij andere leningen.

Werk je op basis van een tijdelijk contact en heb je een koophuis? Ook dan profiteer je van het voordeel voor huiseigenaren. Je inkomen telt dan namelijk volledig mee bij de beoordeling van je leningaanvraag.

Doorlopend krediet voor huiseigenaar

Gebruik maken van de voordelige leenmogelijkheid voor huiseigenaren? Dan heb je de keuze tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Het doorlopend krediet voor huiseigenaren biedt jou als huiseigenaar extra financiële ruimte. Tot het afgesproken limietbedrag kun je flexibel geld opnemen en aflossen. Gebruik je het doorlopend krediet om je restschuld af te lossen. Dan is de rente van je krediet fiscaal aftrekbaar.

Persoonlijke lening voor huiseigenaar

Een persoonlijke lening voor huiseigenaren is, net als een reguliere persoonlijke lening, erg geschikt bij een concreet bestedingsdoel. Deze lening wordt vaak gekozen bij geld lenen voor verbouwing en is een goed alternatief voor een tweede hypotheek. Ook met de persoonlijke lening voor huiseigenaren kunt je profiteren van belastingvoordeel. Namelijk als je je persoonlijke lening gebruikt voor het verbouwen van je huis of het aflossen van je restschuld.

Offerte voordelig geld lenen

Wouter en Annelies waren tevreden met hun lening speciaal voor huiseigenaren. Want voordelig geld lenen willen we toch allemaal? Met het geld dat je bespaart, kun je zoveel leuke dingen doen! “Zo kunnen we toch op wintersport komend jaar,” aldus Wouter en Annelies.

Wil je weten of jij ook in aanmerking komt voor een voordelige lening voor huiseigenaren? Vraag een offerte aan. Dan gaan wij op zoek naar de voor jou best passende en meest voordelige lening. 

Geschreven door:
  • Dominique Heusschen
  • Kredietadviseur
Kun jij nog een doorlopend krediet afsluiten
Kun jij nog een Doorlopend Krediet afsluiten? 24 maart 2021 | Danny Lindeman
Leennormen verder aangescherpt per 1 april
Nieuwe leennormen per 1 april 2021 22 maart 2021 | Danny Lindeman
Lender en spender
Lender & Spender is met verlaagde rente nu goedkoopste in de markt 2 maart 2021 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

776 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Ik ben goed geholpen door krediet. Nl,sneller en simpel.

Heer Gurcan , mevrouw Gurcan 12 dagen geleden
Trustpilot rating

Wederom erg behulpzaam in het zoeken naar de juiste oplossing. En uiteindelijk ook de perfecte oplossing gevonden voor mijn situatie

Rob 16 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen