Geld lenen kost geld

Voordelig lenen dankzij een eigen huis?

29 juni 2015

Het is altijd leuk mensen te kunnen verrassen. In mijn werk als kredietadviseur doet ik dat graag. Zo kon ik Wouter en Annelies laatst verrassen met een lagere rente voor hun lening. Hoe dat kon? Dankzij het leenvoordeel voor huiseigenaren.

Van WOZ-krediet naar leenvoordeel

Nog niet zo lang geleden konden mensen met een koopwoning voordelig geld lenen met het WOZ-krediet. Een alternatief voor huis afsluiten van een tweede hypotheek of een persoonlijke lening. Inmiddels is het WOZ-krediet overgegaan in verschillende aantrekkelijke leningen voor huiseigenaren.

Lagere rente en hoger kredietbedrag

Net als bij het WOZ-krediet geldt bij de leningen voor huiseigenaren dat ze voordelig zijn dankzij de zekerheid van een koopwoning. Want een eigen huis biedt niet alleen jezelf zekerheid. Ook een bank is bij een leningaanvraag blij met de zekerheid van een koopwoning. Hierdoor kan de bank een lagere rente bieden. Daarnaast kun je als huiseigenaar een hoger bedrag lenen dan met een reguliere lening.

Meer voordeel lenen huiseigenaren

Wouter en Annelies waren hier niet van op de hoogte. Dit leidde dankzij de lagere rente dus tot een aangename verrassing. Maar huiseigenaar zijn biedt meer voordelen bij het afsluiten van een lening. Zo kun je langer geld lenen én op latere leeftijd je lening afsluiten dan bij andere leningen.

Werk je op basis van een tijdelijk contact en heb je een koophuis? Ook dan profiteer je van het voordeel voor huiseigenaren. Je inkomen telt dan namelijk volledig mee bij de beoordeling van je leningaanvraag.

Doorlopend krediet voor huiseigenaar

Gebruik maken van de voordelige leenmogelijkheid voor huiseigenaren? Dan heb je de keuze tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Het doorlopend krediet voor huiseigenaren biedt jou als huiseigenaar extra financiële ruimte. Tot het afgesproken limietbedrag kun je flexibel geld opnemen en aflossen. Gebruik je het doorlopend krediet om je restschuld af te lossen. Dan is de rente van je krediet fiscaal aftrekbaar.

Persoonlijke lening voor huiseigenaar

Een persoonlijke lening voor huiseigenaren is, net als een reguliere persoonlijke lening, erg geschikt bij een concreet bestedingsdoel. Deze lening wordt vaak gekozen bij geld lenen voor verbouwing en is een goed alternatief voor een tweede hypotheek. Ook met de persoonlijke lening voor huiseigenaren kunt je profiteren van belastingvoordeel. Namelijk als je je persoonlijke lening gebruikt voor het verbouwen van je huis of het aflossen van je restschuld.

Offerte voordelig geld lenen

Wouter en Annelies waren tevreden met hun lening speciaal voor huiseigenaren. Want voordelig geld lenen willen we toch allemaal? Met het geld dat je bespaart, kun je zoveel leuke dingen doen! “Zo kunnen we toch op wintersport komend jaar,” aldus Wouter en Annelies.

Wil je weten of jij ook in aanmerking komt voor een voordelige lening voor huiseigenaren? Vraag een offerte aan. Dan gaan wij op zoek naar de voor jou best passende en meest voordelige lening. 

Geschreven door:
  • Dominique Heusschen
  • Kredietadviseur
BNP Paribas laagste rente voor middelgrote bedragen
BNP Paribas biedt laagste rente voor lening van 15.000 26 januari 2021 | Danny Lindeman
Qander consumer finance lagere rente
Lagere rente voor alle leningen van Qander 19 januari 2021 | Danny Lindeman
National Nederlanden verlaagt rente naar 9,9%
Nationale-Nederlanden verlaagt rente voor bedragen vanaf 10.000 euro 29 december 2020 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

742 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Prima service,snel en duidelijk. Compleet ook.

Luudje1967 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Aanvraag van krediet was snel geregeld , de benodigde stukken zijn makkelijk aan te leveren via het internet . Je word op de hoogte gehouden van het verwerken van de aanvraag en van de stand van het verloop .

Heer en mevrouw F 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen