Geld lenen kost geld

Verbouwen of verhuizen

3 september 2015

Op vakantie heb je alle tijd om eens rustig na te denken. Misschien is het tijd voor een nieuwe baan. Of ga je eindelijk eens die grote reis maken.

Peter dacht deze zomer na over zijn woning. Hij twijfelde al een tijdje: verbouwen of verhuizen? Samen zetten we zijn woonwensen en financiën op een rijtje. Want waar moet je op letten bij een lastige keuze als beslissen of je gaat verbouwen of verhuizen?

Woonwensen en budget

Het kiezen tussen verbouwen of verhuizen begint met dromen. Waar moet je ideale woning aan voldoen? Denk aan de buurt waar je in wil wonen. Hoeveel ruimte heb je nodig? Wil je een tuin…?

Maak ook een overzicht van je financiën. Heb je bijvoorbeeld spaargeld? Of moet je straks geld lenen voor je verbouwing? Denk ook na over de kosten van een verbouwing of verhuizing. Misschien is hierdoor meteen duidelijk wat voor jou de beste keuze is.

Verbouwen?

Ben je tevreden over de plek waar je woont en kun je je huidige woning met een verbouwing aanpassen aan je woonwensen? Bijvoorbeeld door de keuken te moderniseren, de woonkamer te verlengen of een dakkapel op het huis te zetten? Dan is een verbouwing een logische keuze.

Geld lenen voor verbouwing

Spaargeld is de beste manier om je verbouwing te financieren. Heb je dat niet (voldoende)? Dan zijn er alternatieven. Mijn collega Dominique schreef eerder al over geld lenen voor je verbouwing en de keuze tussen een persoonlijke lening of een hypotheek.

Verhuizen?

Wil je een ruimer huis? Een grotere tuin? Vaak is dit niet zo eenvoudig te realiseren met een verbouwing. Of het is te duur. Ook als je dichter bij je werk of je familie wilt wonen, is verbouwen geen oplossing. Verhuizen is dan een goed idee.

Restschuld financieren

Als je kiest voor verhuizen, betekent dit waarschijnlijk ook het verkopen van je huidige woning. Gelukkig trekt de woningmarkt aan. Toch blijkt verkopen soms nog lastig. Houd rekening met een restschuld.

Oriënteer je vooraf op de opties voor het financieren van restschuld. Heb je spaargeld, kun je je restschuld financieren in je nieuwe hypotheek of kies je liever voor een lening?

Lening aanvragen

Hopelijk heb je iets aan deze ‘verhuizen of verbouwen’-checklist. Peter is er in ieder geval uit. Wil je meer weten over geld lenen voor je verbouwing of je restschuld financieren? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Optimisme over geld lenen groeit
Optimisme over geld lenen groeit 8 april 2024 | Danny Lindeman
Zonnepanelen kopen, ja of nee
Zonnepanelen kopen, ja of nee? 1 april 2024 | Danny Lindeman
Minder betalingsachterstanden op kredieten 2023
Minder betalingsachterstanden op kredieten. Of toch niet..? 12 maart 2024 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1314 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Aanvraag duurde aardig lang maar alles goed en makkelijk verlopen met duidelijke aanwijzingen

Ties Blaauw 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Heel fijn contact, snel bereikbaar en duidelijke uitleg. Alles netjes en snel geregeld!

Jan Bogerd 25 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen