Geld lenen kost geld

Aflopend krediet

Als je geld wilt lenen, kun je bij Krediet.nl kiezen uit een aflopend krediet en een doorlopend krediet. Wat is het verschil tussen die twee leenvormen? Wanneer is een aflopend krediet handig en wanneer niet? Daarover adviseren we je graag. Als je een offerte aanvraagt, zoeken wij uit welke lening past bij jouw leendoel en jouw wensen. Je hoort binnen 24 uur van ons.

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Wat is een aflopend krediet?

Een aflopend krediet is een lening die je binnen een afgesproken periode helemaal aflost. Je mag afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Het krediet is daarom aan het eind van de looptijd ‘afgelopen’: er staat geen schuld meer open. Een ander woord voor aflopend krediet is persoonlijke lening

De aflossing verloopt volgens een vaststaand schema: iedere maand betaal je hetzelfde maandbedrag tot het einde van de looptijd. Dat maandbedrag bestaat uit een rentedeel en een aflossingsdeel. In het begin is het rentedeel groot, omdat je nog weinig hebt afgelost. Naarmate je meer aflost, wordt het rentedeel steeds kleiner en het aflossingsdeel groter.

De rente staat bij een aflopend krediet gedurende de hele looptijd vast. Daarom is precies uit te rekenen hoe hoog je totale kosten zijn en hoe hoog je maandbedrag moet zijn om alles op tijd afbetaald te hebben. Wil je je lening sneller afbetalen? Dat kan. Je mag altijd boetevrij extra aflossen.

Aflopend krediet
  • Vaste rente vanaf 6,5%
  • Vaste looptijd
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Boetevrij extra aflossen

Aflopend krediet aanvragen, hoe werkt het?

Het beste aflopende krediet vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en tegen een lage rente, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je altijd kosteloos een persoonlijk advies.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over het aflopend krediet

Verschil aflopend krediet en doorlopend krediet

Het tegenovergestelde van een aflopend krediet is een doorlopend krediet. Het verschil is dat je niet een bedrag in een keer op je rekening krijgt, maar van vooraf afspreekt tot welk bedrag – de kredietlimiet – je geld mag opnemen. Alleen over het opgenomen bedrag betaal je rente. Je mag op een doorlopend krediet kosteloos aflossen zoveel en zo vaak als je wilt.

Je betaalt voor een doorlopend krediet een vast maandbedrag aan rente en aflossing, maar je hoeft het krediet niet volgens een vaststaand schema af te lossen. Integendeel: je mag afgeloste bedragen gewoon opnieuw opnemen. Toch kan het krediet niet eindeloos doorlopen. Het leenbedrag moet in ieder geval na 15 jaar helemaal afbetaald zijn.

Wanneer een aflopend krediet?

Een aflopend krediet is een goede leenvorm als je een duidelijke uitgave voor ogen hebt waarvan de kosten bekend zijn. Denk aan een auto, een nieuwe keuken of badkamer of een verbouwing van je woning. Zijn je kosten nog niet bekend of wil je vooral extra financiële ruimte? Dan is een doorlopend krediet misschien een beter optie.

Hoeveel aflopend krediet kan ik krijgen?

Bij Krediet.nl kun je een aflopend krediet krijgen tussen 2.500 euro en 150.000 euro. Hoeveel je mag lenen, hangt af van je financiën en je persoonlijke situatie. We vragen daarom naar je inkomen, betalingsverplichtingen en openstaande leningen. Maar ook naar je woonsituatie en gezinssamenstelling. De zijn medebepalend voor je leenbedrag.

Wil je een indicatie van je leenbedrag? Ga dan eens na hoeveel je kunt lenen.

Aflopend krediet afsluiten bij Krediet.nl

Krediet.nl werkt samen met een aantal kredietverstrekkers in Nederland die bekend staan om hun scherpe rente. Wij kunnen daarom voor jou het goedkoopste aflopend krediet selecteren met voorwaarden die passen bij je wensen. 

Als je bij ons een offerte aanvraagt, krijg je binnen 24 uur een voorstel. Wij bellen je vervolgens om het aanbod door te spreken. Want we willen dat je begrijpt hoe de lening in elkaar zit, hoe hoog je maandlasten zijn en wat je in totaal kwijt bent aan kosten. En we adviseren je als je nog speciale wensen hebt. Als het nodig is, passen we de lening nog aan.

Ook na het afsluiten blijft jouw adviseur je aanspreekpunt bij Krediet.nl. Je kunt altijd bij hem terecht met vragen of wensen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen