Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel geld kan ik eigenlijk lenen? Een belangrijke vraag als je een auto wilt kopen of je huis wilt verduurzamen. Bij Krediet.nl bereken je eenvoudig zelf hoeveel je kunt lenen op basis van je inkomen, je woonsituatie en je gezinssituatie. De berekening is een indicatie. Wil je precies weten wat je maximale lening is? We sturen je binnen 24 uur een offerte en nemen contact met je op voor een persoonlijk advies.

Berekenen en afsluiten bij Krediet.nl

 • Persoonlijk advies
 • Geen advies- of afsluitkosten
 • Offerte binnen 24 uur
 • Lage rente vanaf 6,6%

Bereken direct je maximale lening

Vul jouw persoonlijke gegevens in en zie meteen wat jouw maximale leenbedrag is bij Krediet.nl

Welke factoren bepalen wat ik kan lenen?

Hoeveel je maximaal kunt lenen, hangt af van verschillende factoren:

 • Je inkomen. Vuistregel: hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. Belangrijk om te weten: bij Krediet.nl kun je alleen geld lenen als je over een vast inkomen beschikt.
 • Je woonsituatie. Met een koopwoning zijn je leenmogelijkheden groter dan met een huurwoning. Ook maakt het uit hoeveel je kwijt bent aan huur of hypotheeklasten. 
 • Je gezinssituatie. Als je samen met je partner geld leent, valt de maximale lening vaak hoger uit. Heb je kinderen? Dan zijn je uitgaven waarschijnlijk hoger en kun je minder lenen.
 • BKR-registratie. Als je al een lening hebt, staat dat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het bedrag dat je maximaal kunt lenen, valt dan lager uit.
 • Financiële verplichtingen. Alimentatie, studie- of belastingschuld? Ook deze financiële verplichtingen bepalen je maximale leenbedrag.
 • Je leendoel. Hoeveel je kunt lenen, hangt verder af van de uitgave die je voor ogen hebt.
 • Je leeftijd. Je lening moet voor een bepaalde leeftijd zijn afgelost. Als je die leeftijd al bijna bereikt hebt, kun je een minder hoog bedrag lenen.
 • De rente. Als de rente hoog is, vallen de maximale  leenbedragen lager uit, en omgekeerd.

Per leenvorm berekenen

Als je geld wilt lenen, kun je bij Krediet.nl een persoonlijke lening afsluiten. Wil je liever een doorlopend krediet? Deze leenvorm wordt niet meer aangeboden. Wel hebben we een lening die de  eerste twee jaar flexibel is. Wij berekenen per leenvorm wat jouw kosten zijn.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kun je maximaal €75.000, - lenen. Een persoonlijke lening is een duidelijke leenvorm met een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandbedrag. Uitermate geschikt voor een specifieke uitgave waarbij je vooraf weet hoeveel je kwijt bent.

Hoeveel gaat een persoonlijke lening kosten? Bij Krediet.nl kun je dat berekenen. Je weet dan hoeveel je kunt lenen en als je de rente vergelijkt, zie je hoeveel je betaalt. 

Let op! De informatie op onze website is algemeen. Jouw leenbedrag, de rente en je maandlasten hangen namelijk af van je persoonlijke omstandigheden en je financiële situatie. Als jij deze gegevens doorgeeft bij de offerteaanvraag, kunnen wij nauwkeurig je persoonlijke lening berekenen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een leenvorm met een variabele rente, waarbij je geld op kunt nemen tot een bepaald bedrag. Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen. Die flexibiliteit is handig als je enige tijd wat meer geld achter de hand wilt hebben. Of als je een reeks kleinere en grotere bedragen uit gaat geven, maar nog niet precies weet hoeveel.

Doorlopende kredieten worden niet meer afgesloten omdat ze te risicovol worden gevonden. Wel biedt Qander nog een lening met een vaste rente die twee jaar lang net zo flexibel is als een doorlopend krediet. Je kunt dan geld opnemen tot een bepaalde kredietlimiet en afloste bedragen zijn opnieuw opneembaar. Het maximum leenbedrag is €75.000, -.

Veelgestelde vragen over hoeveel je kan lenen

Meer weten over hoeveel je kan lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik geld lenen als ik rood sta?

Ja, ook als je rood staat kun je mogelijk een lening afsluiten bij Krediet.nl. Wel valt je maximale leenbedrag lager uit door de roodstand. En uiteraard moet je inkomen hoog genoeg zijn om de maandlasten van je lening te kunnen betalen. Heb je door betalingsachterstanden een negatieve bkr-registratie? Dan kun je geen lening afsluiten bij Krediet.nl.

Bedenk dat rood staan duur is. Het is vaak voordeliger om met een persoonlijke lening de roodstand op te heffen. Ook kun je andere kleine, dure kredieten of een koop op afbetaling samenvoegen in een voordeligere persoonlijke lening.

Moet ik vooraf kosten betalen voor een lening?

Nee, bij Krediet.nl betaal je vooraf geen kosten voor je lening. Pas als het geld op je rekening staat, betaal je maandelijks voor rente en aflossing. Dat zijn de enige kosten die je hebt. Voor het persoonlijke advies, het afsluiten en de administratie brengen wij dus niets in rekening.

Lees meer

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Jouw leenbedrag moet altijd passen bij je financiële situatie en je persoonlijke omstandigheden. Het maakt dan niet uit of je het geld leent voor een auto of voor iets anders.

Lees meer

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Omdat de rente vaststaat, kunnen je kosten vooraf precies berekend worden. Je weet dus exact welk bedrag je per maand betaalt en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. 

Los je tussentijds extra boetevrij af? Dan dalen je totale kosten omdat je eerder klaar bent met aflossen. Je betaalt dan een minder aantal maanden rente.

Lees meer

Wat kost geld lenen?

De kosten van je lening hangen af van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Je betaalt bij Krediet.nl geen kosten voor het advies of voor het bemiddelen en afsluiten van de lening. Geven wij je een verzekeringsadvies om je lening te beschermen? Dan is ook dat advies kosteloos.

Voor je de lening afsluit, nemen we contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dan laten we je precies zien wat de kosten van je lening zijn.

Lees meer

Kan ik geld lenen boven de 75 jaar?

Bij veel banken kun je alleen een lening afsluiten als je jonger bent dan 70 jaar of soms zelfs 65 jaar. Krediet.nl biedt ook senioren de kans om geld te lenen. Onze speciale seniorenlening kun je afsluiten tussen je 60e tot 78e jaar. Wel moet je het leenbedrag voor je 81e hebben afgelost. Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van je vaste (pensioen)inkomen en je woonsituatie.

Lees meer

Gemakkelijk online afsluiten

Een lening aanvragen doe je heel gemakkelijk online. Je aanvraag wordt in hoge mate geautomatiseerd verwerkt. Daardoor hebben wij snel het aanbod van onze kredietverstrekkers binnen. En jij kunt direct de benodigde documenten uploaden in een beveiligde omgeving. Ook de ondertekening van het contract kan digitaal. 

Voor je de lening afsluit, bellen we je voor een persoonlijk advies. Is alles duidelijk, ga je akkoord met de offerte en stuur je direct de documenten die wij nog nodig hebben? Dan kan de bank groen licht geven en de lening naar je overmaken.

Hoeveel kan ik lenen? Vraag een offerte aan en je vraag wordt beantwoord.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1287 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Een heel goed advies en mensen die met je meedenken. En altijd een snelle reactie.

Ton 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Zeer vlotte service, vriendelijk contact en snel geregeld.

Jo Mols 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen