Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel geld kan ik eigenlijk lenen? Een belangrijke vraag als je een auto wilt kopen of je huis wilt verduurzamen. Bij Krediet.nl bereken je eenvoudig zelf hoeveel je kunt lenen op basis van je inkomen, je woonsituatie en je gezinssituatie. Of je dat bedrag echt kunt lenen, moet zorgvuldig uitgezocht worden. Wil je dat, vraag dan een offerte aan. We sturen je binnen 24 uur een offerte en nemen contact met je op voor een persoonlijk advies.

Berekenen en afsluiten bij Krediet.nl

  • Persoonlijk advies
  • Geen advies- of afsluitkosten
  • Offerte binnen 24 uur
  • Lage rente vanaf 6,5%

Bereken direct je maximale lening

Vul jouw persoonlijke gegevens in en zie meteen wat jouw maximale leenbedrag is bij Krediet.nl

Welke factoren bepalen wat ik kan lenen?

Leennormen

Als je een rekentool gebruikt, verschijnt het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Maar daar kun je geen rechten aan ontlenen. Kredietverstrekkers zijn verplicht om je werkelijke leenbedrag heel zorgvuldig te berekenen om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt. Je lening moet verantwoord zijn.

Geldverstrekkers houden zich aan de gedragscode van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland). Een belangrijk onderdeel daarvan is de leennorm: het inkomen dat je minimaal moet hebben voor levensonderhoud. Die leennorm wordt ieder jaar opnieuw berekend door het Nibud. Daarbij wordt rekening gehouden met je vaste lasten voor onder meer wonen, auto en kinderopvang. 

Om te bepalen welk leenbedrag verantwoord is, moeten kredietverstrekkers onder meer zicht hebben op je inkomsten en uitgaven. Welke factoren spelen daarbij een rol?

Inkomen

Vuistregel: hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. Wel gaan kredietverstrekkers ervan uit dat mensen met een hoger inkomen ook hogere vaste lasten hebben en dat verlaagt het maximum leenbedrag weer. Belangrijk om te weten: bij Krediet.nl kun je alleen geld lenen als je over een vast inkomen beschikt.

Naast je salaris ontvang je van je werkgever misschien nog toeslagen zoals ploegentoeslag of nachtdiensttoeslag. Of je krijgt een dertiende maand, een eindejaarsuitkering of een bonus. In hoeverre die meegeteld worden, verschilt per kredietverstrekker. Toeslagen van de overheid, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag tellen niet mee. 

Het maximale leenbedrag valt doorgaans hoger uit wanneer je samen met je partner geld leent, want beide inkomens tellen mee. Wel geldt in dat geval de Nibud norm voor samenleven. Je kunt dan uitsluitend samen een lening afsluiten als jullie gehuwd zijn of een samenlevingscontract hebben. Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan kun je niet zonder je partner een lening afsluiten.

Uitgaven

Jouw vaste uitgaven bepalen hoeveel ruimte je in je maandbudget hebt. Huur- of hypotheeklasten, kinderopvang, auto, alimentatie, studie- of belastingschuld, het zijn allemaal financiële verplichtingen die meegewogen worden. Ook wordt er rekening mee gehouden dat je vaste uitgaven hoger zijn als je kinderen hebt, als je een koopwoning hebt en als je inkomen hoog is.

BKR-check

De kredietverstrekker checkt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of jij nog andere kredieten hebt. Het BKR registreert niet alleen persoonlijke leningen en doorlopende kredieten, maar ook je telefoonkrediet, roodstanden, creditkaart en koop op afbetaling. Die bedragen hebben allemaal invloed de leencapaciteit. 

Als je andere kredieten hebt, hoeft dat een nieuwe lening niet in de weg te staan. Maar het is wel van invloed op de hoogte van een nieuw leenbedrag. Heb je een negatieve BKR-registratie omdat je betalingsproblemen hebt of hebt gehad? Dan kun je bij Krediet.nl geen geld lenen. 

Leeftijd

Bij veel kredietverstrekkers kun je geen geld meer lenen na je 70e. Bij Krediet.nl kun je nog tot je 80e jaar een lening afsluiten. Maar let op, je lening moet voor een bepaalde leeftijd zijn afgelost. Als je die leeftijd al bijna bereikt hebt, kun je een minder hoog bedrag lenen. Onze adviseur zal jou daar uiteraard op wijzen. 

Wettelijk gezien mag je vanaf je 18e geld lenen in Nederland. Maar de geldverstrekkers waar Krediet.nl mee samenwerkt hebben gekozen voor een minimale leeftijd van 21 jaar. Je kunt bij ons dus pas geld lenen als je 21 jaar bent of ouder. Ook moet je aan andere voorwaarden voldoen. Je kunt bijvoorbeeld geen lening afsluiten als je nog bij je ouders of op kamers woont.

Rente

De kosten van een lening hangen grotendeels af van het rentetarief. En naarmate die kosten hoger zijn, is de ruimte om te lenen kleiner. Met een hoge rente vallen de maximale leenbedragen daarom lager uit. Met een lage rente kun je vaak wat meer lenen.

Leendoel

Hoeveel je kunt lenen, hangt verder af van de uitgave die je voor ogen hebt. Het leenbedrag moet daarmee wel in verhouding zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor een elektrische fiets geen 20.000 euro lenen.

Afwijken van de leennorm

Kredietaanbieders blijven zelf verantwoordelijk voor verantwoorde kredietverlening. Ze kunnen altijd wat afwijken van de leennorm en strenger of juist soepeler zijn. Daarom kun je bij de ene bank meer lenen dan bij de andere. 

Pas wel op als je op het internet een fantastisch aanbod ziet om veel geld te lenen tegen een lage rente en zonder dat je inkomensgegevens hoeft te laten zien of zonder BKR-check. De kans is groot dat je met een oplichter te maken hebt. Ga niet zomaar in zee met een kredietverstrekker, maar check bij de Autoriteit Financiële Markten of de aanbieder betrouwbaar is. 

Als je een offerte aanvraagt bij Krediet.nl weet je zeker dat je geld leent van een geldverstrekker die onder het toezicht van de AFM valt. Onze kredietverstrekkers staan bovendien bekend om de laagste rentes in Nederland.

Per leenvorm berekenen

Als je geld wilt lenen, kun je bij Krediet.nl een persoonlijke lening afsluiten. Wil je liever een doorlopend krediet? Deze leenvorm wordt niet meer aangeboden. Wel hebben we een lening die de eerste twee jaar flexibel is. Wij berekenen per leenvorm wat jouw kosten zijn.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kun je maximaal €75.000, - lenen. Een persoonlijke lening is een duidelijke leenvorm met een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandbedrag. Uitermate geschikt voor een specifieke uitgave waarbij je vooraf weet hoeveel je kwijt bent.

Hoeveel gaat een persoonlijke lening kosten? Bij Krediet.nl kun je dat berekenen. Je weet dan hoeveel je kunt lenen en als je de rente vergelijkt, zie je hoeveel je betaalt. 

Let op! De informatie op onze website is algemeen. Jouw leenbedrag, de rente en je maandlasten hangen namelijk af van je persoonlijke omstandigheden en je financiële situatie. Als jij deze gegevens doorgeeft bij de offerteaanvraag, kunnen wij nauwkeurig je persoonlijke lening berekenen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een leenvorm met een variabele rente, waarbij je geld op kunt nemen tot een bepaald bedrag. Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen. Die flexibiliteit is handig als je enige tijd wat meer geld achter de hand wilt hebben. Of als je een reeks kleinere en grotere bedragen uit gaat geven, maar nog niet precies weet hoeveel.

Doorlopende kredieten worden niet meer afgesloten omdat ze te risicovol worden gevonden. Wel biedt Qander nog een lening met een vaste rente die twee jaar lang net zo flexibel is als een doorlopend krediet. Je kunt dan geld opnemen tot een bepaalde kredietlimiet en afloste bedragen zijn opnieuw opneembaar. Het maximum leenbedrag is €75.000, -.

Veelgestelde vragen over hoeveel je kan lenen

Meer weten over hoeveel je kan lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Kan ik geld lenen als ik rood sta?

Ja, ook als je rood staat kun je mogelijk een lening afsluiten bij Krediet.nl. Wel valt je maximale leenbedrag lager uit door de roodstand. En uiteraard moet je inkomen hoog genoeg zijn om de maandlasten van je lening te kunnen betalen. Heb je door betalingsachterstanden een negatieve bkr-registratie? Dan kun je geen lening afsluiten bij Krediet.nl.

Bedenk dat rood staan duur is. Het is vaak voordeliger om met een persoonlijke lening de roodstand op te heffen. Ook kun je andere kleine, dure kredieten of een koop op afbetaling samenvoegen in een voordeligere persoonlijke lening.

Moet ik vooraf kosten betalen voor een lening?

Nee, bij Krediet.nl betaal je vooraf geen kosten voor je lening. Pas als het geld op je rekening staat, betaal je maandelijks voor rente en aflossing. Dat zijn de enige kosten die je hebt. Voor het persoonlijke advies, het afsluiten en de administratie brengen wij dus niets in rekening.

Lees meer

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Jouw leenbedrag moet altijd passen bij je financiële situatie en je persoonlijke omstandigheden. Het maakt dan niet uit of je het geld leent voor een auto of voor iets anders.

Lees meer

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Omdat de rente vaststaat, kunnen je kosten vooraf precies berekend worden. Je weet dus exact welk bedrag je per maand betaalt en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. 

Los je tussentijds extra boetevrij af? Dan dalen je totale kosten omdat je eerder klaar bent met aflossen. Je betaalt dan een minder aantal maanden rente.

Lees meer

Wat kost geld lenen?

De kosten van je lening hangen af van het leenbedrag, de looptijd en de rente. Je betaalt bij Krediet.nl geen kosten voor het advies of voor het bemiddelen en afsluiten van de lening. Geven wij je een verzekeringsadvies om je lening te beschermen? Dan is ook dat advies kosteloos.

Voor je de lening afsluit, nemen we contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek. Dan laten we je precies zien wat de kosten van je lening zijn.

Lees meer

Kan ik geld lenen boven de 75 jaar?

Bij veel banken kun je alleen een lening afsluiten als je jonger bent dan 70 jaar of soms zelfs 65 jaar. Krediet.nl biedt ook senioren de kans om geld te lenen. Onze speciale seniorenlening kun je afsluiten tussen je 60e tot 78e jaar. Wel moet je het leenbedrag voor je 81e hebben afgelost. Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van je vaste (pensioen)inkomen en je woonsituatie.

Lees meer

Gemakkelijk online afsluiten

Een lening aanvragen doe je heel gemakkelijk online. Je aanvraag wordt in hoge mate geautomatiseerd verwerkt. Daardoor hebben wij snel het aanbod van onze kredietverstrekkers binnen. We bellen we je dan voor een persoonlijk advies. Ga je akkoord met de offerte, dan hoef je alleen maar je documenten die wij nog nodig hebben op te sturen.

Jij kunt de benodigde documenten uploaden in een beveiligde omgeving. Of je maakt gebruik van moderne technieken zoals een speciale app en PSD2. Dan worden veel gegevens automatisch voor je verzameld. Ook kun jij je met iDIN via je eigen bank identificeren en documenten digitaal ondertekenen. Omdat de afhandeling sneller en goedkoper is, kun je een korting krijgen op de rente en kan het geld nog sneller bij je binnen zijn.

Na het afsluiten, behoudt Krediet.nl een zorgplicht. Heb je vragen, wensen of zorgen over je lening, neem dan contact op met je adviseur bij Krediet.nl

Hoeveel kan ik lenen? Vraag een offerte aan en je vraag wordt beantwoord.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen