Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

De beste lening is een lening die helemaal is afgestemd op jouw wensen en persoonlijke situatie. Zo biedt bijvoorbeeld de zekerheid van een koopwoning voordeel bij geld lenen. Ontdek hier wat jij kunt lenen. Zo kun je vervolgens gericht een aanvraag indienen.

Een lening afsluiten bij Krediet.nl

 • Persoonlijk advies
 • Geen advies- of afsluitkosten
 • Offerte binnen 24 uur
 • Lage rente vanaf 3,6%

Bereken hoeveel je maximaal kunt lenen

Als je een auto of caravan wilt kopen of je wilt een nieuwe keuken of badkamer in je huis, dan wil je antwoord op de vragen hoe kun je goedkoop geld lenen en hoeveel je kunt lenen op basis van jouw salaris. Het leenbedrag is niet alleen afhankelijk van je inkomsten maar bijvoorbeeld ook van je woon- en gezinssituatie. Onze adviseurs kunnen op basis van jouw gegevens berekenen hoeveel jij kunt lenen. Wij adviseren jou zodat je een verantwoorde lening afsluit die aansluit op jouw wensen en die past bij jouw mogelijkheden.

In een aantal situaties kunnen wij voor jou geen lening afsluiten. Lees hier welke uitsluitingen wij hanteren bij de aanvraag van een lening.

Berekening

Hoeveel geld kan ik lenen? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen; De berekening is een globale indicatie van jouw maximale lening op basis van jouw eerste gegevens. Deze berekening moet met jouw aanvullende gegevens verder worden uitgewerkt tot een complete leenaanvraag. De hoogte van je lening is afhankelijk van de volgende gegevens:

Inkomen

 • Geld lenen met een arbeidscontract. Heb je een vast of tijdelijk contract? Een vast contract geeft de bank meer zekerheid. Het geboden rentetarief ligt dan lager.
 • Geld lenen als ondernemer. Je kunt geld lenen bij de bank voor privédoeleinden. Er zijn een aantal voorwaarden: je bent langer dan drie jaar werkzaam binnen de onderneming, de onderneming is winstgevend, je hebt een positief eigen vermogen en een positieve BKR-registratie. Op basis van de laatste drie jaarrekeningen bepaalt de bank de maximale hoogte van de lening. Wij bemiddelen alleen voor klanten die inkomsten uit loondienst krijgen. Ontvang jij geen inkomsten uit loondienst, dan kunnen wij jou helaas niet helpen.
 • Geld lenen met een uitkering. Dit is geen stabiele vorm van inkomen. Een lening afsluiten is mogelijk, maar niet in alle gevallen.
 • Geld lenen met een pensioen. Een pensioen wordt als stabiel inkomen beschouwd dus een lening afsluiten gaat volgens de geldende eisen en voorwaarden.

Bij je inkomen mag je ook bepaalde toeslagen meerekenen. Bekijk welke toeslagen je mee mag rekenen.

Woonsituatie

 • Woon je in een huurhuis of heb je een koopwoning? De bank ziet het koophuis niet als onderpand, maar een koophuis geeft wel meer zekerheid. Hierdoor levert het in de meeste gevallen een hoger leenbedrag en een lagere rente op.

Gezinssituatie

 • Een gezin met kinderen heeft over het algemeen meer kosten dan een alleenstaande of een paar zonder kinderen (bij gelijke inkomsten). Dus een alleenstaande en een paar zonder kinderen zullen een hogere lening kunnen aanvragen.

Leeftijd

 • Je kunt geld lenen vanaf de leeftijd van 21 totdat je 74 bent.

BKR-codering

 • Bij de aanvraag voor een lening doen wij altijd een toetsing bij het BKR. Een negatieve BKR-codering betekent dat wij geen lening verstrekken.

Leenbedrag

Overlijdensrisicoverzekering

 • Je bent niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij een lening, maar het voorkomt dat in geval van overlijden jouw nabestaanden jouw schuld over moeten nemen.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

645 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Super blij met de service. Snel en goed geholpen echt een aanrader. Goede aardige behulpzame personeel. Bedankt Krediet?

Heer Sahin en mevrouw Esen, 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Erg goed geholpen,zeer vriendelijk ?

Heer Hilgers, mevrouw Ducardus 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen