Geld lenen kost geld

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel geld kan ik eigenlijk lenen? Een belangrijke vraag als je een auto wilt kopen of je huis wilt verduurzamen. Bij Krediet.nl bereken je eenvoudig zelf hoeveel je kunt lenen op basis van je inkomen, je woonsituatie en je gezinssituatie. De berekening is een indicatie. Wil je precies weten wat je maximale lening is? We sturen je binnen 24 uur een offerte en nemen contact met je op voor een persoonlijk advies.

Een lening afsluiten bij Krediet.nl

  • Persoonlijk advies
  • Geen advies- of afsluitkosten
  • Offerte binnen 24 uur
  • Lage rente vanaf 5,7%

Bereken direct je maximale lening

Vul jouw persoonlijke gegevens in en zie meteen wat jouw maximale leenbedrag is bij Krediet.nl

Welke factoren bepalen wat ik kan lenen?

Hoeveel je maximaal kunt lenen, hangt af van verschillende factoren:

Je inkomen. Vuistregel: hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. Belangrijk om te weten: bij Krediet.nl kun je alleen geld lenen als je over een vast inkomen beschikt.

Je woonsituatie. Met een koopwoning zijn je leenmogelijkheden groter dan met een huurwoning. Ook maakt het uit hoeveel je kwijt bent aan huur of hypotheeklasten. 

Je gezinssituatie. Als je samen met je partner geld leent, valt de maximale lening vaak hoger uit. Heb je kinderen? Dan zijn je uitgaven waarschijnlijk hoger en kun je minder lenen.

BKR-registratie. Als je al een lening hebt, staat dat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het bedrag dat je maximaal kunt lenen, valt dan lager uit.

Financiële verplichtingen. Alimentatie, studie- of belastingschuld? Ook deze financiële verplichtingen bepalen je maximale leenbedrag.

Je leendoel. Hoeveel je kunt lenen, hangt verder af van de uitgave die je voor ogen hebt.

Je leeftijd. Je lening moet voor een bepaalde leeftijd zijn afgelost. Als je die leeftijd al bijna bereikt hebt, kun je een minder hoog bedrag lenen.

De rente. Als de rente hoog is, vallen de maximale  leenbedragen lager uit, en omgekeerd.

Welke leenvorm kies je?

Als je geld wilt lenen, kun je bij Krediet.nl een persoonlijke lening afsluiten. Wil je liever een doorlopend krediet? Deze leenvorm wordt niet meer aangeboden. Wel hebben we een lening die de  eerste twee jaar flexibel is. 

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kun je maximaal €75.000, - lenen. Een persoonlijke lening is een duidelijke leenvorm met een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandbedrag. Uitermate geschikt voor een specifieke uitgave waarbij je vooraf weet hoeveel je kwijt bent.

Hoeveel gaat een persoonlijke lening kosten? Bij Krediet.nl kun je dat berekenen. Je weet dan hoeveel je kunt lenen en als je de rente vergelijkt, zie je hoeveel je betaalt. 

Let op! De informatie op onze website is algemeen. Jouw leenbedrag, de rente en je maandlasten hangen namelijk af van je persoonlijke omstandigheden en je financiële situatie. Als jij deze gegevens doorgeeft bij de offerteaanvraag, kunnen wij nauwkeurig je persoonlijke lening berekenen.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een leenvorm met een variabele rente, waarbij je geld op kunt nemen tot een bepaald bedrag. Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen. Die flexibiliteit is handig als je enige tijd wat meer geld achter de hand wilt hebben. Of als je een reeks kleinere en grotere bedragen uit gaat geven, maar nog niet precies weet hoeveel.

Doorlopende kredieten worden niet meer afgesloten, omdat ze te risicovol worden gevonden. Wel biedt Qander nog een lening met een vaste rente die twee jaar lang net zo flexibel is als een doorlopend krediet. Je kunt dan geld opnemen tot een bepaalde kredietlimiet en afloste bedragen zijn opnieuw opneembaar. Het maximum leenbedrag is €75.000, -.

Sluit gemakkelijk online af bij Krediet

De verwerking van je offerteaanvraag verloopt geautomatiseerd. Daardoor hebben wij snel het aanbod van onze kredietverstrekkers binnen. En jij kunt direct de benodigde documenten uploaden in een beveiligde omgeving. Ook de ondertekening van het contract kan digitaal. 

Voor je de lening afsluit, bellen we je voor een persoonlijk advies. Is alles duidelijk, ga je akkoord en stuur je direct de documenten die wij nog nodig hebben? Dan kan de bank groen licht geven en de lening naar je overmaken.

Hoeveel kan ik lenen? Vraag een offerte aan en je vraag wordt beantwoord.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1219 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.8 op Trustpilot

Trustpilot rating

Soepel, snel, deskundige advies gekregen. Altijd op de hoogte gehouden. Het was echt een goede ervaring - bedankt!

Akos 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het was snel en deskundig geregeld. Vriendelijke adviseurs en zoals voorgaande keren een goed gevoel.

Simone 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 5,7% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen