Let op! geld lenen kost geld

Auto Financieren

Geld lenen om een nieuwe auto te kopen of deze te voorzien van extra accessoires? Krediet.nl geeft je graag persoonlijk advies om deze doelen te financieren. 

Op zoek naar een lening voor je caravan? Bekijk dan onze leenmogelijkheden voor een caravan

Onze specialist:

Matthijs de Bruijn

Matthijs de Bruijn

Kredietadviseur

Specialisme: geld lenen voor auto of motor, splitsen lening bij scheiding

Verantwoorde autolening

Geld lenen voor een auto is bijna altijd mogelijk, maar doe het weloverwogen met visie. Doe een offerte aanvraag en onze kredietspecialisten geven op basis van je persoonlijke situatie een verantwoord advies.


Welke lening?

Of je nu geld leent voor een gloednieuwe bolide of een tweedehands auto, bij ons kun je altijd kiezen tussen twee leningen, namelijk:  

Welke lening voor jou de beste optie is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Daarom geven wij altijd een advies op maat. Zodat je een lening afsluit die naadloos aansluit op uw wensen en leefsituatie. 

Persoonlijke lening

Op basis van ons advies kiezen de meeste mensen voor een Persoonlijke Lening. De voordelen van zo’n lening zijn:

 • Een vaste, lage rente
  • Je weet van tevoren exact wat jouw auto in totaliteit gaat kosten
 • Een vaste looptijd
  • Je weet van tevoren wanneer het leenbedrag voor jouw auto is afgelost
  • Het is verstandig de looptijd van de lening aan te passen op de levensduur van de auto. Zo voorkom je dat je nog moet aflossen voor de auto, terwijl je eigenlijk al toe bent aan een nieuwe auto
 • Mogelijkheid tot boetevrij extra inlossen
  • Je kunt altijd én boetevrij extra inlossen op een persoonlijke lening. Zo kun je er zelf voor kiezen om de looptijd van je lening te verkorten en zo kun je besparen op de totale kosten van de auto

Meer informatie over een Persoonlijke lening.

Doorlopend krediet

Soms adviseren wij om een Doorlopend Krediet af te sluiten. Dit doen wij vaak als je extra geld achter de hand wilt hebben voor onverwachte uitgaven zoals reparaties of extra accessoires. Een Doorlopend Krediet heeft namelijk geen vaste einddatum. Je spreekt alleen een maximaal opneembaar bedrag af met je kredietverstrekker. Tot dat maximum kun je kosteloos geld opnemen en aflossen.

Een Doorlopend Krediet heeft een variabele rente. Dit kan een voordeel zijn. De rente is doorgaans lager dan de vaste rente van een Persoonlijke Lening. Maar het is ook een risico. Want de rente kan ieder moment veranderen.

Meer informatie over een Doorlopend krediet.

Tips voor het financieren van een auto

Kies de juiste looptijd

Als je geld leent voor een auto, kies dan een looptijd die korter is dan de gebruiksduur van jouw nieuwe auto. Zo voorkom je dat je de lening nog moet aflossen, terwijl je de auto niet meer hebt.

Pas op voor kopen op afbetaling

Veel dealers bieden de mogelijkheid om een nieuwe auto in termijnen te betalen. Dit klinkt aantrekkelijk, maar is vaak heel duur. Soms betaal je zelfs de wettelijke maximale rente van 14%. Dankzij de lage rente vanaf 4,7%, is een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet in zo’n geval veel goedkoper. Laat je dus altijd goed adviseren.

Kies een voordelige rente

Geld lenen kost altijd geld. De kosten betaal je door middel van een vaste rente (Persoonlijke Lening of variabele rente (Doorlopend Krediet). Hoeveel rente je precies betaalt, verschilt per bank. Vergelijk dus altijd meerdere aanbieders. Wij helpen je daar graag bij. Door voor jou de goedkoopste en meest verantwoorde lening te vinden. Bij ons sluit je al een lening af vanaf 4,6%.

Advies op maat

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een persoonlijke leenadvies biedt uitkomst. En het bespaart ook geld.

Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo haarfijn de juiste lening voor jou te vinden. Natuurlijk met de meest gunstige rente en goede voorwaarden. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Wat kun je lenen?


Onze voordelen:

 • Geen afsluitkosten of advieskosten
 • Aantrekkelijke rente
 • Onafhankelijk
 • Eén aanspreekpunt
 • Ervaren kredietspecialisten
 • Gekwalificeerde adviseurs

Betrouwbaar gevonden door:

Erkend Hypotheekadviseur
NVF: Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars
Kifid het financiële klachteninstituut
College bescherming persoonsgegevens

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.