Geld lenen kost geld

Geld lenen voor huis

Voor de aanschaf van een woning sluit je een hypotheek af. Maar voor alle investeringen in en om je woning is een hypotheek vaak niet de beste financiering. Een lening voor je huis is vaak voordeliger en ook sneller geregeld. Wil jij geld lenen voor je woning? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een offerte aan bij Krediet.nl voor een woningkrediet. Binnen twee dagen kan het geld al op je rekening staan. 

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom geld lenen voor een huis?

Als je een eigen woning hebt, zul je daar van tijd tot tijd iets aan willen veranderen. Je wilt bijvoorbeeld een moderne keuken, een luxe badkamer of een riante tuin. Of je verlangt naar meer ruimte en kiest voor een dakkapel of een aanbouw. En met isolatie en zonnepanelen krijg je lagere energielasten.

Door geld te lenen voor je huis kun je investeren in je woongenot. Maar je kunt ook financieel profiteren van een lening voor je huis:

 • Als huiseigenaar kun je vaak een lagere rente krijgen.
 • Bij een hoog leenbedrag valt de rente nog lager uit.
 • Leen je geld om je huis op te knappen, dan is de rente vaak fiscaal aftrekbaar.
 • Een goed onderhouden huis verkoop je sneller en tegen een betere prijs.
 • Energiebesparende maatregelen leiden tot lagere maandlasten.
 • Bepaalde investeringen verhogen structureel de waarde van je woning. Denk aan een aanbouw, een dakkapel en isolatie. 
Voordelen lening huis
 • Lager rentetarief voor huiseigenaren
 • Bij verbouwing is rente van Persoonlijke Lening aftrekbaar
 • Keuze in looptijd
 • Snel geld op je rekening
 • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Lening aanvragen voor een woning, hoe werkt het?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Geld lenen voor je woning met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Meer informatie over geld lenen voor een huis

Wat kan ik lenen voor een woning?

Een lening voor je huis kun je afsluiten bij Krediet.nl, of je nu alleen je verhuizing wilt financieren of een ingrijpende verbouwing. Maar hoeveel geld kun je lenen voor je huis? Dat hangt onder meer af van je inkomen en andere financiële gegevens, je gezinssituatie, je woonsituatie en allerlei betalingsverplichtingen die je hebt. 

Krediet.nl gaat graag na welk bedrag jij kunt lenen voor je woning. Wij doen zaken met verschillende kredietverstrekkers waar jij als huizenbezitter vaak uitstekende leenmogelijkheden hebt. Bij veel banken is het maximale leenbedrag 50.000 of 75.000 euro. Bij Krediet.nl kun je tot 150.000 euro lenen voor je huis.

Lening voor woning voordeliger dan hypotheek

Investeringen in je woning zou je ook kunnen financieren met een hypotheek. Toch is dat vaak niet de voordeligste oplossing. De rente op een hypotheek is weliswaar lager dan de rente op een lening voor de woning. Maar voor het afsluiten van een hypotheek heb je extra kosten: het hypotheekadvies, de taxatie en de notaris bijvoorbeeld. Ga je geld lenen voor je huis, dan heb je die kosten niet.

Een hypotheek heeft bovendien een lange looptijd. Al die jaren betaal je rentekosten. Met een lening voor je huis, kun je kiezen voor een looptijd van bijvoorbeeld 5 of 10 jaar. In totaal ben je dan minder kwijt aan rentekosten. Een lening voor je huis is ook daarom voordeliger dan een hypotheek. En je bent ook sneller van je lening af.

Ben je op zoek naar een financieren voor een tweede wonnig, dan ben je waarschijnlijk wel weer beter af met een hypotheek voor tweede huis.

Laat daarom de adviseurs van Krediet.nl eens uitrekenen waarmee jij het goedkoopst uit bent: een hypotheek of een lening voor je huis. Kies je voor een woningkrediet, dan heb je nog een voordeel: het bedrag kan al binnen een paar dagen op je rekening staan. Bij een hypotheek moet je vaak 4 tot 6 weken wachten voor er geld naar je wordt overgemaakt.

Welke lening voor woning?

Er zijn twee soorten leningen geschikt voor investeringen in je woning:

Persoonlijke Lening
Het bedrag dat je nodig hebt, leen je in één keer en kun je direct uitgeven. Aflossen doe je volgens een duidelijk schema. De looptijd en je maandbedrag staan vast, de rente blijft in de aflossingsperiode hetzelfde. Veel zekerheid en duidelijkheid dus, Extra aflossen mag altijd zonder dat je een boete hoeft te betalen. Je looptijd wordt dan korter.

Een Persoonlijke Lening voor je huis is ook een goede keuze omdat de rente meestal fiscaal aftrekbaar is als je geld gebruikt voor woningverbetering. Door dat belastingvoordeel vallen de kosten van je woningkrediet lager uit.

Doorlopend Krediet
Je mag tot een bepaald bedrag geld opnemen en weer aflossen, zo vaak en zoveel als je wilt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Dat maakt deze lening voor je huis heel flexibel. Prettig is dat je maandlasten aan rente en aflossing vast staan. 

Het Doorlopend Krediet is minder zeker dan een Persoonlijke Lening. Omdat de rente kan stijgen en dalen staat vooraf niet vast hoeveel je uiteindelijk aan rente kwijt bent. Ook is de looptijd langer bij een hogere rente. Neem je afgeloste bedrag opnieuw op? Dan doe je ook langer over de aflossing.

De rente op een Doorlopend Krediet is helaas nooit fiscaal aftrekbaar, ook niet als je geld leent voor je huis. Is het je bedoeling om geld achter de hand te hebben voor onverwachte reparaties of omdat de kosten van je verbouwing wat hoger uit kunnen vallen dan beraamd? Dan kan een Doorlopend Krediet toch een goede keuze zijn. Eventueel in combinatie met een Persoonlijke Lening.

Rente lening woning

Wil je geld lenen voor je huis, dan is het belangrijk om op de rente te letten. Er zijn een paar zaken die dan goed zijn om te weten:

 • Voor een hoog leenbedrag rekenen de meeste kredietverstrekkers een lager rentepercentage. Het kan daarom voordeliger zijn om iets meer te lenen dan je nodig hebt. Onze adviseurs berekenen exact je kosten en laten zien met welk leenbedrag je de laagste rente hebt. Verantwoord lenen blijft uiteraard voorop staan.

 • Huiseigenaren bieden kredietverstrekkers meer zekerheid. De rente is daarom voor jou als woningbezitter vaak wat lager.

 • Kies je voor een lange looptijd, dan smeer je de afbetaling uit over een lange periode. Je maandlasten vallen daardoor lager uit. Dat is een voordeel. Een nadeel is dat je in totaal meer aan rentekosten kwijt bent omdat je langer rente betaalt. Met een korte looptijd is het effect omgekeerd: maandlasten zijn wat hoger, maar de totale kosten liggen lager. Bespreek met onze adviseur welke looptijd jij het beste kunt kiezen.

 • Als je online een lening voor je huis afsluit, verloopt de verwerking van je aanvraag digitaal. Kredietverstrekkers kunnen daardoor besparen op gebouwen en personeel. En die besparing zie jij terug in een lagere rente bij de lening voor je huis. 

Lening voor huis aanvragen bij Krediet.nl

Wil je geld lenen voor je huis, vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Krediet.nl. Wij berekenen wat je kunt lenen voor je woning, gaan na welke leenvorm bij je past en bespreken met je voor welke looptijd je kiest. 

Uiteraard letten we in het bijzonder op je kosten en zoeken we de laagste rente voor je woningkrediet. Dat kan omdat we samenwerken met een flink aantal kredietverstrekkers die vaak de goedkoopste leningen aanbieden. Ook adviseren we je eventueel over verzekeringen waarmee je de afbetaling veilig stelt bij arbeidsongeschiktheid of overlijden.

Kies je voor Krediet.nl dan verloopt de verwerking van je aanvraag digitaal en daarmee veel sneller. De lening voor je huis kan al binnen twee dagen op je rekening staan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen