Geld lenen kost geld

Lening afsluiten bij minder lenen hypotheek

8 maart 2016

Op 1 januari 2016 veranderde opnieuw de regelgeving omtrent geld lenen met een hypotheek. Wat je maximaal mag lenen, is weer met een procentpunt gedaald. Wil je dit jaar een hypotheek afsluiten, dan mag deze maximaal 102% van de waarde van je woning bedragen. De komende jaren daalt dit maximum nog verder naar 100% in 2018.

Dat betekent dat je bij het kopen van een huis altijd eigen geld nodig hebt. Voor de aanvullende kosten van de koop, maar ook bijvoorbeeld voor het verbouwen van je nieuwe woning. Als alternatief zou je ook eens kunnen nadenken over een persoonlijke lening.

Lenen voor verbouwing

Een persoonlijke lening is als lening voor verbouwing een goed alternatief voor meer lenen met je hypotheek. Een persoonlijke lening is namelijk erg beschikt voor een concreet leendoel als een verbouwing. Je leent precies het bedrag dat je nodig hebt en dat wordt in één keer op je rekening gestort. Dankzij de vaste rente en de vooraf bepaalde looptijd, is vooraf al duidelijk wat je per maand aan kosten aan je lening hebt. En wanneer je weer schuldenvrij bent.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Niet alleen met een hypotheek profiteer je op dit moment van de lage rente. Een persoonlijke lening sluit je af tegen de scherpe lage rente vanaf 4,6%. Daarbij kom je met een persoonlijke lening voor verbouwing of verbetering van een koopwoning in aanmerking voor belastingvoordeel. Net als met een hypotheek is de rente van je lening aftrekbaar van de belasting. Maar dan zonder taxatie- notaris- of advieskosten bij het afsluiten.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een lening naast je hypotheek? Onze kredietadviseurs vertellen je er graag meer over. Of vraag direct een offerte aan.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen