Let op! geld lenen kost geld

Lening afsluiten bij minder lenen hypotheek

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

8 maart 2016

Op 1 januari 2016 veranderde opnieuw de regelgeving omtrent geld lenen met een hypotheek. Wat je maximaal mag lenen, is weer met een procentpunt gedaald. Wil je dit jaar een hypotheek afsluiten, dan mag deze maximaal 102% van de waarde van je woning bedragen. De komende jaren daalt dit maximum nog verder naar 100% in 2018.

Dat betekent dat je bij het kopen van een huis altijd eigen geld nodig hebt. Voor de aanvullende kosten van de koop, maar ook bijvoorbeeld voor het verbouwen van je nieuwe woning. Als alternatief zou je ook eens kunnen nadenken over een persoonlijke lening.

Lenen voor verbouwing

Een persoonlijke lening is als lening voor verbouwing een goed alternatief voor meer lenen met je hypotheek. Een persoonlijke lening is namelijk erg beschikt voor een concreet leendoel als een verbouwing. Je leent precies het bedrag dat je nodig hebt en dat wordt in één keer op je rekening gestort. Dankzij de vaste rente en de vooraf bepaalde looptijd, is vooraf al duidelijk wat je per maand aan kosten aan je lening hebt. En wanneer je weer schuldenvrij bent.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar

Niet alleen met een hypotheek profiteer je op dit moment van de lage rente. Een persoonlijke lening sluit je af tegen de scherpe lage rente vanaf 4,6%. Daarbij kom je met een persoonlijke lening voor verbouwing of verbetering van een koopwoning in aanmerking voor belastingvoordeel. Net als met een hypotheek is de rente van je lening aftrekbaar van de belasting. Maar dan zonder taxatie- notaris- of advieskosten bij het afsluiten.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een lening naast je hypotheek? Onze kredietadviseurs vertellen je er graag meer over. Of vraag direct een offerte aan.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.