Geld lenen kost geld

Mensen lenen minder, dus betaalachterstanden stijgen amper

22 maart 2016

Voorgaande jaren meldde het Bureau Krediet Registratie (BKR) regelmatig dat het aantal mensen met een betalingsachterstand op leningen of hypotheken weer was toegenomen. Maar onlangs kwam het kredietbureau met “relatief goed nieuws”. Sinds juli 2015 zijn er namelijk slechts 21 mensen bijgekomen die niet aan de betalingsverplichtingen van hun leningen kunnen voldoen.

In juli 2015 stonden 777.767 consumenten geregistreerd met een achterstand op het aflossen van hun leningen. Een half jaar laten waren dit er 777.788.

Minder geld lenen

Dat er minder probleemgevallen zijn, komt onder meer omdat mensen minder zijn gaan lenen. Consumenten zijn door de economische crisis terughoudender geworden. Daarbij is het afsluiten van leningen minder makkelijk geworden. Wel zijn kredietverstrekkers scherper geworden op het signaleren en helpen van mensen met geldproblemen.

Registratie lenen geld

BKR registreert alle leningen en kredieten van consumenten in Nederland. Gemiddeld wordt een betalingsachterstand na drie maanden aangetekend. Voor hypotheek leningen geldt een periode van ruim vier maanden. In tegenstelling tot de betaalproblemen met leningen loopt het aantal mensen met een achterstand op overige rekeningen nog altijd toe. Maar het niet betalen van de huur of rekeningen van bijvoorbeeld zorgverzekeraars wordt niet centraal vastgelegd.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen