Let op! geld lenen kost geld

Mensen lenen minder, dus betaalachterstanden stijgen amper

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

22 maart 2016

Voorgaande jaren meldde het Bureau Krediet Registratie (BKR) regelmatig dat het aantal mensen met een betalingsachterstand op leningen of hypotheken weer was toegenomen. Maar onlangs kwam het kredietbureau met “relatief goed nieuws”. Sinds juli 2015 zijn er namelijk slechts 21 mensen bijgekomen die niet aan de betalingsverplichtingen van hun leningen kunnen voldoen.

In juli 2015 stonden 777.767 consumenten geregistreerd met een achterstand op het aflossen van hun leningen. Een half jaar laten waren dit er 777.788.

Minder geld lenen

Dat er minder probleemgevallen zijn, komt onder meer omdat mensen minder zijn gaan lenen. Consumenten zijn door de economische crisis terughoudender geworden. Daarbij is het afsluiten van leningen minder makkelijk geworden. Wel zijn kredietverstrekkers scherper geworden op het signaleren en helpen van mensen met geldproblemen.

Registratie lenen geld

BKR registreert alle leningen en kredieten van consumenten in Nederland. Gemiddeld wordt een betalingsachterstand na drie maanden aangetekend. Voor hypotheek leningen geldt een periode van ruim vier maanden. In tegenstelling tot de betaalproblemen met leningen loopt het aantal mensen met een achterstand op overige rekeningen nog altijd toe. Maar het niet betalen van de huur of rekeningen van bijvoorbeeld zorgverzekeraars wordt niet centraal vastgelegd.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.