Let op! geld lenen kost geld

"Vertrouwen in woningmarkt blijft toenemen"

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

26 juni 2014

Starters en woningeigenaren hebben steeds meer vertrouwen in de woningmarkt. Dat rapporteert ING op basis van de resultaten van hun driemaandelijkse peiling onder (toekomstige) huizenbezitters. De verwachting is met name dat het aantal huizen dat wordt verkocht toeneemt.

De ING WoonIndex bleef ruim boven de neutrale stand van 100 en steeg sinds maart van dit jaar zelfs met 3 punten naar een score van 114. Ongeveer 80% van de starters ziet dit dan ook als een gunstig moment om een huis te kopen. Daarbij denkt ruim tweederde van de ondervraagden dat de huizenprijzen de komende periode zullen stijgen. Sinds 2008 is dat aantal niet meer zo hoog geweest.

Restschuld

Wanneer de actuele marktwaarde van een woning lager is dan de hoogte van de hypotheek, levert dit bij verkoop een restschuld op. Dat huishoudens hun verhuizing hierdoor uitstellen, blijft een gevaar voor het herstel van de woningmarkt. Eenderde van de woningbezitters kan of wil volgens ING hun huis niet met verlies verkopen, terwijl 17% van de ondervraagden vreest dat hun woning ‘onder water’ staat.

Meefinancieren of lenen

Bijna de helft van de woningeigenaren weet niet dat het voor bestaande hypotheekklanten mogelijk is een restschuld mee te financieren bij aankoop van een nieuwe woning. Ook kan het helpen een deel van je hypotheek af te lossen met een lening. Behalve dat het risico van een hypotheek hiermee verlaagd wordt, kan dit huizenbezitters nog voor ze van plan zijn te verhuizen flink in de portemonnee schelen.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.