Geld lenen kost geld

"Vertrouwen in woningmarkt blijft toenemen"

26 juni 2014

Starters en woningeigenaren hebben steeds meer vertrouwen in de woningmarkt. Dat rapporteert ING op basis van de resultaten van hun driemaandelijkse peiling onder (toekomstige) huizenbezitters. De verwachting is met name dat het aantal huizen dat wordt verkocht toeneemt.

De ING WoonIndex bleef ruim boven de neutrale stand van 100 en steeg sinds maart van dit jaar zelfs met 3 punten naar een score van 114. Ongeveer 80% van de starters ziet dit dan ook als een gunstig moment om een huis te kopen. Daarbij denkt ruim tweederde van de ondervraagden dat de huizenprijzen de komende periode zullen stijgen. Sinds 2008 is dat aantal niet meer zo hoog geweest.

Restschuld

Wanneer de actuele marktwaarde van een woning lager is dan de hoogte van de hypotheek, levert dit bij verkoop een restschuld op. Dat huishoudens hun verhuizing hierdoor uitstellen, blijft een gevaar voor het herstel van de woningmarkt. Eenderde van de woningbezitters kan of wil volgens ING hun huis niet met verlies verkopen, terwijl 17% van de ondervraagden vreest dat hun woning ‘onder water’ staat.

Meefinancieren of lenen

Bijna de helft van de woningeigenaren weet niet dat het voor bestaande hypotheekklanten mogelijk is een restschuld mee te financieren bij aankoop van een nieuwe woning. Ook kan het helpen een deel van je hypotheek af te lossen met een lening. Behalve dat het risico van een hypotheek hiermee verlaagd wordt, kan dit huizenbezitters nog voor ze van plan zijn te verhuizen flink in de portemonnee schelen.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen