Geld lenen kost geld

Vertrouwen in woningmarkt verder toegenomen

7 oktober 2014

Het vertrouwen van starters en woningeigenaren is in het derde kwartaal van dit jaar weer verder toegenomen. Met name de verwachting dat de huizen duurder zullen worden steeg. Dat rapporteert ING op basis van de resultaten van hun driemaandelijkse peiling onder (toekomstig) huizenbezitters.

De ING Woonindex steeg met 4 punten naar een score van 118, opnieuw verder van de neutrale score van 100. Daarbij verwacht 75% van de ondervraagden een stijging in de prijs van een koopwoning. Sinds 2008 is deze verwachting niet meer zo hoog geweest.

Huis verkopen

Met de verwachting dat de huizenprijzen zullen stijgen, stijgt ook de koopintentie van woningeigenaren. 68% van de mensen met een eigen woning vindt het nu een gunstig moment om een nieuwe woning te kopen. Onder starters is zelfs ruim driekwart van plan nu een huis te gaan kopen.

Restschuld

Het gevoel over of het nu een gunstig moment is een huis te kopen was nog nooit zo hoog, meldt ING. Er wordt daarbij ook opvallend veel tussentijds afgelost op de hypotheek. Het voorkomen van een restschuld is hierbij een veelgenoemde reden.

Meer weten over restschuld en geld lenen voor je restschuld? Klik hier.

research

Uitkomsten Nibud onderzoek naar Persoonlijke leningen

1 december 2018
aflossen

Extra aflossen via MijnDefam

25 oktober 2018
agreement-application-business-893894

Minister verhoogt rente op studieleningen

16 oktober 2018