Geld lenen kost geld

Vertrouwen in woningmarkt verder toegenomen

7 oktober 2014

Het vertrouwen van starters en woningeigenaren is in het derde kwartaal van dit jaar weer verder toegenomen. Met name de verwachting dat de huizen duurder zullen worden steeg. Dat rapporteert ING op basis van de resultaten van hun driemaandelijkse peiling onder (toekomstig) huizenbezitters.

De ING Woonindex steeg met 4 punten naar een score van 118, opnieuw verder van de neutrale score van 100. Daarbij verwacht 75% van de ondervraagden een stijging in de prijs van een koopwoning. Sinds 2008 is deze verwachting niet meer zo hoog geweest.

Huis verkopen

Met de verwachting dat de huizenprijzen zullen stijgen, stijgt ook de koopintentie van woningeigenaren. 68% van de mensen met een eigen woning vindt het nu een gunstig moment om een nieuwe woning te kopen. Onder starters is zelfs ruim driekwart van plan nu een huis te gaan kopen.

Restschuld

Het gevoel over of het nu een gunstig moment is een huis te kopen was nog nooit zo hoog, meldt ING. Er wordt daarbij ook opvallend veel tussentijds afgelost op de hypotheek. Het voorkomen van een restschuld is hierbij een veelgenoemde reden.

Meer weten over restschuld en geld lenen voor je restschuld? Klik hier.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen