Geld lenen kost geld

Verlaging grens NHG niet slecht voor woningmarkt

21 juli 2014

De grens van hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is sinds 1 juli verlaagd. Maar dit zal waarschijnlijk geen grote nadelige gevolgen hebben voor de woningmarkt. Marktkenners denken dat mensen die een nieuw huis willen kopen dit toch wel zullen doen. De hypotheekrente staat namelijk historisch laag.

Op 1 juli werd de NHG-grens verlaagd van 290.000 euro naar 265.000 euro. Hiermee is het maximum voor een hypotheek onder NHG-voorwaarden weer op het oude niveau na de crisismaatregel van 2009. Toen werd de grens tijdelijk verhoogd tot 350.000 euro om de woningmarkt een impuls te geven.

Meer hypotheken

Het stapsgewijs afbouwen van de grens was onderdeel van de tijdelijke crisismaatregel. Volgens hypotheekketens hebben veel mensen de afgelopen tijd daarom nog snel even geprofiteerd van de hogere NHG-grens. In de eerste helft van 2014 hebben 15 procent meer huishoudens hun huis gefinancierd met een NHG-hypotheek dan een jaar geleden.

Historisch lage rente

Deze groei past in het voorzicht herstel van de woningmarkt van dit moment. Ook de hypotheekrente, die lager is dan ooit, draagt hieraan bij.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen