Let op! geld lenen kost geld

Verlaging grens NHG niet slecht voor woningmarkt

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

21 juli 2014

De grens van hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is sinds 1 juli verlaagd. Maar dit zal waarschijnlijk geen grote nadelige gevolgen hebben voor de woningmarkt. Marktkenners denken dat mensen die een nieuw huis willen kopen dit toch wel zullen doen. De hypotheekrente staat namelijk historisch laag.

Op 1 juli werd de NHG-grens verlaagd van 290.000 euro naar 265.000 euro. Hiermee is het maximum voor een hypotheek onder NHG-voorwaarden weer op het oude niveau na de crisismaatregel van 2009. Toen werd de grens tijdelijk verhoogd tot 350.000 euro om de woningmarkt een impuls te geven.

Meer hypotheken

Het stapsgewijs afbouwen van de grens was onderdeel van de tijdelijke crisismaatregel. Volgens hypotheekketens hebben veel mensen de afgelopen tijd daarom nog snel even geprofiteerd van de hogere NHG-grens. In de eerste helft van 2014 hebben 15 procent meer huishoudens hun huis gefinancierd met een NHG-hypotheek dan een jaar geleden.

Historisch lage rente

Deze groei past in het voorzicht herstel van de woningmarkt van dit moment. Ook de hypotheekrente, die lager is dan ooit, draagt hieraan bij.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.