Geld lenen kost geld

Verder herstel woningmarkt

28 juli 2014

De woningmarkt lijkt zich verder te herstellen. Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijken in het tweede kwartaal van 2014 20% meer woningen verkocht te zijn dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Ten opzicht van dezelfde periode in 2013 is er zelfs sprake van een toename van ruim 40%.

Gemiddeld kostte een huis de afgelopen periode € 215.000. Dat is een stijging van 1,7% ten opzichte van de eerste maanden van dit jaar. In vergelijking met vorig jaar liggen de prijzen 3,5% hoger. Het lijkt erop dat de daling van huizenprijzen na drie jaar eindelijk ten einde is.

Betere economische vooruitzichten

In de afgelopen maanden werd het grootste aantal huizen verkocht sinds het begin van de crisis in 2008. De NVM denkt dat dit het gevolg is van de betere economische vooruitzichten en de toename van het consumentenvertrouwen.

Lage hypotheek rente

Een deel van de stijging is ook te verklaren doordat veel consumenten het kopen van een huis de afgelopen tijd hebben uitgesteld. Om verschillende redenen is nu het moment aangebroken toch te gaan kopen, waaronder het strengere huurbeleid en de lage hypotheekrente.

Problematiek: restschuld

Toch is er nog altijd een grote groep mensen die problemen ondervindt op de woningmarkt. De huidige eigenaren van een huis dat ' onder water' staat zitten met het financieren van hun restschuld. Daarnaast hebben eenpersoonshuishoudens moeite de financieren voor een eigen woning rond te krijgen. De NVM denkt dat modernisering van het financieringssysteem voor koopwoningen daarom onvermijdelijk is.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen