Let op! geld lenen kost geld

Nederlanders sparen én lenen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

31 maart 2015

Nederlanders zijn fanatieke spaarders. Zo’n 65 procent van de Nederlanders heeft een spaarrekening. In totaal zijn onze spaartegoeden liefst 350 miljard euro waard.

Dat blijkt uit een rapport van het Nibud. Het is verstandig geld achter de hand te hebben voor onverwachte uitgaven, vindt de budgetvoorlichter. Maar wat opvalt, is dat veel mensen zowel een spaarrekening als een lening hebben.

Spaarrekening en lening

Uit het rapport blijkt dat 17 procent van de Nederlandse spaarders zowel een spaarrekening als een lening heeft. Ondanks dat spaargeld op dit moment weinig oplevert, sparen mensen liever door dan dat ze hun lening aflossen, ontdekte het Nibud. Voor drie op de vijf respondenten vond het belangrijker geld achter de hand te hebben dan hun lening af te lossen.

Studie lening aflossen

Hetzelfde bleek te gelden voor de studie lening. De helft van de ondervraagde mensen wacht met het aflossen van hun lening tot ze meer spaargeld hebben. Voor een kwart geldt zelfs dat ze het dubbele bedrag op hun bankrekening willen staan voor ze gaan aflossen.

Geld lenen kost geld

Dit is opvallend, omdat geld lenen vaak meer geld kost dan spaargeld oplevert. Het Nibud benadrukt het belang van een spaarpotje, maar wijst mensen er ook op dat het vaak voordeliger is met (een deel van) het gespaarde geld de lopende leningen af te lossen.

Je lening sneller aflossen? Lees er meer over op onze website.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.