Let op! geld lenen kost geld

Liever niet maximaal lenen voor starters

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

21 april 2015

Veel starters op de woningmarkt zijn niet bereid een maximale hypotheek af te sluiten. Dat meldt de ING op basis van eigen onderzoek onder potentiële huizenkopers.

Tweederde van de starters wil geen maximale hypotheek lening afsluiten. Op dit moment mogen kopers 103 procent van de woningwaarde lenen.

Alternatief maximaal lenen

Een derde van de ondervraagden gaat op zoek naar een ander huis als het ‘droomhuis’ financieel onbereikbaar is. Een evengrote groep gaat op zoek naar alternatieven voor de maximale lening. Voor de meesten betekent dat sparen, anderen kiezen voor een lening bij familie of vrienden.

Eigen geld naast geld lenen

Eigen geld inbrengen bij het kopen van een woning wordt volgens ING steeds gebruikelijker. Momenteel mag de hypotheek lening nog hoger zijn dan de waarde van de woning. Dit wordt echter met een procent per jaar afgebouwd tot in 2018 extra kosten volledig met eigen geld gefinancierd moeten worden.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.