Geld lenen kost geld

Dankzij lage rente en hoger vertrouwen meer woningen verkocht

21 augustus 2015

De woningmarkt trekt nog steeds verder aan. Voor het achtste kwartaal op rij steeg het aantal verkochte woningen. Als voornaamste redenen voor de stijging worden de lage rente en het toenemende consumentenvertrouwen genoemd. Ook de huizenprijs nam verder toe.

Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2015 van NVM. Met het aantal verkochte woningen zegt de makelaarsvereniging weer op het niveau van vóór de crisis te zitten.

Meer woningen verkocht

De schatting is dat vorig kwartaal in totaal zo’n 50.000 woningen zijn verkocht. Hiervan werden er 37.145 verkocht door bij NVM aangesloten makelaars. Daarmee lag het aantal woningen dat van eigenaar veranderde zo’n 27 procent boven het aantal van het tweede kwartaal van 2014.

Huizenprijs gestegen

Ook de huizenprijs steeg afgelopen kwartaal. Inmiddels wordt er gemiddeld 224.000 euro betaald voor een koopwoning. Dat is bijna 4 procent meer dan een jaar geleden.

Lage rente, hoog vertrouwen

Volgens NVM-makelaars zijn de lage rente en het toenemende consumentenvertrouwen de redenen dat de woningmarkt verder aantrekt. Daarbij zal ook de verandering in de wetgeving met betrekking tot geld lenen invloed gehad hebben. Sinds 1 juli kunnen consumenten minder geld lenen voor hun hypotheek. Vermoedelijk hebben velen de aankoop van hun woning nog willen afronden voor die verandering inging.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen