Let op! geld lenen kost geld

Dankzij lage rente en hoger vertrouwen meer woningen verkocht

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

21 augustus 2015

De woningmarkt trekt nog steeds verder aan. Voor het achtste kwartaal op rij steeg het aantal verkochte woningen. Als voornaamste redenen voor de stijging worden de lage rente en het toenemende consumentenvertrouwen genoemd. Ook de huizenprijs nam verder toe.

Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2015 van NVM. Met het aantal verkochte woningen zegt de makelaarsvereniging weer op het niveau van vóór de crisis te zitten.

Meer woningen verkocht

De schatting is dat vorig kwartaal in totaal zo’n 50.000 woningen zijn verkocht. Hiervan werden er 37.145 verkocht door bij NVM aangesloten makelaars. Daarmee lag het aantal woningen dat van eigenaar veranderde zo’n 27 procent boven het aantal van het tweede kwartaal van 2014.

Huizenprijs gestegen

Ook de huizenprijs steeg afgelopen kwartaal. Inmiddels wordt er gemiddeld 224.000 euro betaald voor een koopwoning. Dat is bijna 4 procent meer dan een jaar geleden.

Lage rente, hoog vertrouwen

Volgens NVM-makelaars zijn de lage rente en het toenemende consumentenvertrouwen de redenen dat de woningmarkt verder aantrekt. Daarbij zal ook de verandering in de wetgeving met betrekking tot geld lenen invloed gehad hebben. Sinds 1 juli kunnen consumenten minder geld lenen voor hun hypotheek. Vermoedelijk hebben velen de aankoop van hun woning nog willen afronden voor die verandering inging.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.