Geld lenen kost geld

Lening oversluiten

Heb je de rente van jouw lopende lening wel eens vergeleken met de actuele rentes? Het is mogelijk dat je kunt besparen op de kosten van jouw persoonlijke lening of doorlopend krediet. Want als je ergens anders een lagere rente kunt krijgen, mag je vrijwel altijd kosteloos overstappen. Vraag ons om een offerte en een berekening. Dan zie je direct hoeveel je maandlasten omlaag gaan als je je lening oversluit.

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Jouw bestaande lening oversluiten

De rente op consumptieve kredieten gaat altijd op en neer. Heb jij jouw lening in een duurdere periode afgesloten? Dan is het goed om te weten dat je niet per se aan dat hoge rentetarief vastzit. Want of je nu een doorlopend krediet hebt of een persoonlijke lening, je kunt overstappen naar een lening met een lagere rente. Belangrijk dus om de rentetarieven in de gaten te houden.

Vergelijk jouw rente daarom gerust met die van andere aanbieders. Houd er wel rekening mee dat de rente in een vergelijkingstool een ‘vanaf’ rente is. Wat jij aan rente gaat betalen, hangt af van de risicoklasse waarin de kredietverstrekker jou indeelt. Dat gebeurt op basis van jouw financiële en persoonlijk situatie. Je krijgt dus misschien een hoger rentetarief dan die in de vergelijkingstool.

Als je overstapt, sluit je in feite een nieuwe lening af met een lagere rente. Die lening gebruikt de kredietverstrekker om jouw oude lening in een keer helemaal af te lossen. Tegenwoordig kan dat bijna altijd boetevrij. Maar vraag dat voor de zekerheid na als je de bestaande lening niet bij Krediet.nl hebt afgesloten. Het staat ook in je leencontract.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Lening oversluiten
  • Vaste rente vanaf 6,6%
  • Lagere maandlast of kortere looptijd
  • Meer inzicht in financiële situatie
  • Boetevrij extra aflossen

De voordelen van oversluiten

Het oversluiten van je lening heeft verschillende voordelen. 

Lagere rente vanaf 6,6%

Het belangrijkste voordeel van oversluiten, is dat de nieuwe lening een lagere rente heeft. Dat betekent een aanmerkelijke daling van je kosten. Je sluit bij Krediet.nl al een persoonlijke lening af tegen een rente vanaf 6,5% en een looptijd van bijvoorbeeld tien jaar. Kiezen voor een kortere looptijd mag natuurlijk ook.

Lagere maandlasten of kortere looptijd

Na het oversluiten van je dure lopende lening kun je kiezen: óf je houdt dezelfde looptijd aan en betaalt lagere maandlasten, óf je behoudt ongeveer dezelfde maandlasten en krijgt een kortere looptijd. In het eerste geval houd je elke maand wat geld over. In het tweede geval vallen je totale kosten lager uit en ben je eerder klaar met aflossen. De keuze is aan jou, maar wij adviseren je graag.

Betere voorwaarden

Na het oversluiten van je persoonlijke lening of doorlopend krediet krijg je ook nieuwe voorwaarden. Die kunnen gunstiger zijn dan de oude. Je mag dan bijvoorbeeld de incassodatum wijzigen, je maandtermijn een tijdje verhogen of een pauze inlassen. Bij je bestaande lening kan dat nu misschien niet.

Overstappen zonder kosten

Heb je je bestaande lening afgesloten bij Krediet.nl? Dan zijn aan de overstap geen kosten verbonden.  Je betaalt geen boete en ook voor het regelen van de oversluiting brengen wij niets in rekening. Je kunt er dus alleen maar op vooruit gaan. Het maakt niet uit of een persoonlijke lening of een doorlopend krediet inruilt en ook niet welke andere leenvorm je kiest. De overstap is altijd kosteloos.

Loopt je bestaande lening niet bij een van onze kredietverstrekkers? Vraag dan eerst of boetevrij aflossen mogelijk is. Dat is tegenwoordig vrijwel altijd het geval. Moet je toch een boete betalen? Bespreek dan met ons of de overstap handig is.

Boetevrij extra aflossen

Anders dan bij hypotheken, kun je consumptieve kredieten vrijwel altijd boetevrij extra aflossen. Bij Krediet.nl kan dat in ieder geval bij alle leningen. Je kunt op die manier snel je nog openstaande leenbedrag verlagen waardoor je looptijd korter wordt. Of je lost in een keer de volledige lening af. Ook op de nieuwe lening die je krijgt na het oversluiten, mag je onbeperkt boetevrij aflossen.

Op ieder moment opnieuw je lening oversluiten

Je mag bij Krediet.nl op ieder moment je lopende lening oversluiten. Zo kun je steeds een goedkopere lening krijgen. Stijgt de rente juist? Dan houd je natuurlijk je oude lening vast. Maar bij elke daling ben je vrij om weer voor een nieuwe lening te kiezen. Hoe vaak je dat ook doet, oversluiten is en blijft kosteloos. Jij geeft aan dat je een andere lening wilt, wij regelen vervolgens de oversluiting voor jou.

Bereken je besparing

Wil je weten hoeveel je bespaart als je je lening oversluit? Vraag dan online een offerte aan en wij gaan voor jou op zoek naar de goedkoopste lening. In ons voorstel kun je precies zien hoeveel je bespaart vergeleken met je bestaande lening. De kans is groot dat je geen boete betaalt en bovendien zijn ons advies en het oversluiten zelf kosteloos.

Dankzij onze oversluitservice is je overstap zo gemaakt. Je kunt al binnen twee dagen een andere lening hebben en je bespaart direct nadat jouw te dure lening is overgesloten

Wis lening

Wis lening

Het minimale leenbedrag bedraagt € 2.500,-Je kunt {{(currentLoan.totalprice - newLoan.totalprice) | currency}} besparen

Je kunt {{(currentLoan.totalprice - otherLoan.totalprice) | currency}} besparen

Je kunt {{(currentLoan.period - otherLoan.period)}} maanden minder lang aflossen

Het lijkt erop dat we je geen voordeligere lening kunnen aanbieden

Bekijk onderstaande vergelijking met het voordeligste alternatief van één van onze partners

  Jouw huidige lening Ons aanbod Ons aanbod
Leenbedrag {{currentLoan.stillToPay | currency}} {{newLoan.stillToPay | currency}} {{otherLoan.stillToPay | currency}}
Maandlast {{currentLoan.monthlyCosts | currency}} {{newLoan.monthlyCosts | currency}} {{otherLoan.monthlyCosts | currency}}
Looptijd {{currentLoan.period}} maanden {{newLoan.period}} maanden {{otherLoan.period}} maanden
Rentepercentage {{currentLoan.showRente}} {{newLoan.interest}} {{otherLoan.interest}}
Totaal te betalen {{currentLoan.totalprice | currency}} {{newLoan.totalprice | currency}} {{otherLoan.totalprice | currency}}
   
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Oversluiten en bijlenen?

Wil je je lening oversluiten maar dan een hoger leenbedrag kiezen? Dat kan gewoon als jouw persoonlijke en financiële situatie dat toestaat. Wij berekenen hoeveel je mag bijlenen en zoeken uit bij welke kredietverstrekker je het beste uit bent. Je lopende lening wordt dan afgelost en het verhoogde bedrag ontvang je op je rekening.

Oversluiten en bijlenen kan verrassend uitpakken. Je nieuwe lening heeft al een lagere rente dan de oude lening. Maar de rente kan soms nog verder omlaag, want voor hogere leenbedragen wordt vaak een lagere rente berekend. Laat ons uitrekenen hoeveel jij erop vooruit gaat.

Welke leningen kan ik oversluiten?

Alle soorten leningen en kredieten kun je oversluiten. Denk aan:

Persoonlijke lening

Heb je een persoonlijke lening, maar betaal je een hoge rente? Als je merkt dat bepaalde  rentetarieven lager zijn, klop dan direct bij ons aan. Wij gaan na of jij daarvan kunt profiteren. We werken samen met verschillende kredietverstrekkers die bekend staan om hun lage rentes. Wij zoeken uit wie het mooiste aanbod voor jou heeft. 

Het oversluiten van een persoonlijke lening kan via Krediet.nl heel gemakkelijk met een online aanvraag. Je ontvangt een voorstel van ons en we adviseren jou persoonlijk. Je nieuwe persoonlijke lening heeft een vaste lage rente voor de hele looptijd. Voor het advies en het oversluiten betaal je niets.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet heeft een variabele rente. Je kunt dus zomaar met een rentestijging geconfronteerd worden. In dat geval gaan je kosten omhoog. Een goede reden om ons te vragen wat je voordeel is als je het doorlopend krediet oversluit naar een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet kun je altijd boetevrij helemaal aflossen.

Dat je het doorlopend krediet het beste kunt oversluiten naar een persoonlijke lening, is omdat die een lagere rente lager heeft die bovendien vaststaat voor de hele looptijd. Je weet dus vooraf welk maandbedrag je betaalt, wanneer je klaar bent met aflossen en hoeveel je totale kosten zijn. En net als bij een doorlopend krediet mag je boetevrij extra aflossen wanneer je maar wilt en hoe vaak je maar wilt.

Je doorlopend krediet oversluiten naar een ander doorlopend krediet, is lastig. Er zijn bijna geen kredietverstrekkers meer die deze leenvorm aanbieden. Wel kun je een Flex en Zeker lening afsluiten bij Qander. Je rente staat dan vast, maar je profiteert nog twee jaar van het voordeel dat je afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen. Daarna stopt die mogelijkheid. Het krediet wordt dan een reguliere persoonlijke lening.

Overige leningen en kredieten

Naast een persoonlijke lening en een doorlopend krediet zijn er tal van andere kredieten. Heb je misschien een specifieke autolening of een verbouwingskrediet? Heb je iets gekocht op afbetaling, sta je rood vanwege een grote uitgave of heb je een creditcardschuld? Het nadeel van kleine kredieten, roodstand en koop op afbetaling is dat je meestal de hoogste rente betaalt. Vraag ons naar je mogelijkheden om zo’n krediet over te sluiten.

Misschien heb je een lening bij een grootbank zoals Rabobank, ING of ABN AMRO? Die zijn vaak duur omdat zij hoge kosten hebben voor personeel en gebouwen. Bij kredietverstrekkers die online werken, zijn die kosten veel lager. Daardoor kunnen ze ook een lagere rente bieden. Vraag ons om een vergelijking en je ziet in een oogopslag hoeveel goedkoper je uit kunt zijn. 

Meerdere leningen oversluiten

Heb je meerdere leningen en kredieten afgesloten? Dan is de kans groot dat je te duur uit bent. Dat kun je veranderen door die leningen en kredieten samen te voegen. Je telt alle openstaande bedragen bij elkaar op en sluit voor dat bedrag een nieuwe lening af. Omdat de rente voor een hoog leenbedrag doorgaans lager is dan de afzonderlijke rentes op kleine bedragen, ben je voordeliger uit. 

Je kunt bij Krediet.nl meerdere leningen samenvoegen. Wij zoeken dan voor jou naar een persoonlijke lening met de laagste rente en zorgen ervoor dat je andere leningen en kredieten direct helemaal worden afgelost. Behalve een lager maandbedrag krijg je dan ook een beter overzicht: één lening, één rente bij één partij. Wel zo duidelijk.

Veelgestelde vragen

Kan ik een persoonlijke lening omzetten naar een doorlopend krediet?

Nee, dat kan niet meer. Krediet.nl sluit geen doorlopende kredieten meer af. Vrijwel alle geldverstrekkers zijn gestopt met deze leenvorm omdat de risico’s te groot zijn. Een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening kan wel. De rente op een persoonlijke lening is doorgaans lager. Bovendien heb je duidelijkheid over de kosten en weet je wanneer je lening is afbetaald.

Lees meer

Kan ik een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening?

Ja, je kunt bij Krediet een doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening. Wel moet je opnieuw geaccepteerd worden. Je moet dus voldoende inkomen hebben en we checken bij het bkr of je schulden hebt of betalingsachterstanden. Welk bedrag je kunt lenen, hangt af van je financiële en persoonlijke situatie.

Lees meer

Is het oversluiten van een lening voordelig?

Als de rente op je bestaande lening lager is dan de rente die je na oversluiten krijgt, is dat nadelig. Dan is oversluiten geen goede optie want je bent dan duurder uit. Alleen als je een lagere rente krijgt op je nieuwe lening, is oversluiten voordelig. Soms is oversluiten gunstig omdat je betere voorwaarden kunt krijgen. Maar dan moeten je maandlasten niet of nauwelijks hoger uitvallen.

Twijfel je om je lening over te sluiten omdat je bang bent dat daar kosten aan verbonden  zijn? Check dan eerst of je je bestaande lening boetevrij mag aflossen. Dan kan tegenwoordig bijna altijd. En in dat geval is oversluiten bij Krediet.nl kosteloos, want je betaalt ook niets voor advies, bemiddeling en afsluiten.

Wat betekent een lening oversluiten?

Een lening oversluiten betekent dat je je bestaande lening vervangt door een andere lening. Je krijgt het leenbedrag niet op je rekening, maar de kredietverstrekker gebruikt het om je bestaande lening in een keer helemaal af te lossen. Vervolgens betaal je maandelijks voor je nieuwe lening een bedrag aan rente en aflossing. Omdat de rente lager is, ben je voordeliger uit dan met je oude lening.

Waarom een lening oversluiten?

De belangrijkste reden om een bestaande lening over te sluiten, is dat je nieuwe lening een lagere rente heeft. Dat betekent dat de kosten van je lening dalen. Bij het afsluiten van de nieuwe lening kies je ook weer een looptijd. Dat is medebepalend voor je maandlasten en je totale kosten.

Met een korte looptijd zijn je maandlasten misschien net zo hoog als die van je oude lening. Maar je bent veel sneller klaar met aflossen en in totaal betaal je een stuk minder voor je lening. Kies je een langere looptijd, dan zit je wat langer aan je lening vast. Maar je maandlasten zijn dan lager dan die van je oude lening.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 3 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 3 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen