Geld lenen kost geld

Wat kost een lening voor een auto?

Als je geld leent voor een auto bestaan de totale kosten uit de aflossing en rente. Het bedrag dat je aflost is je leenbedrag: dat wat geleend hebt om de auto aan te schaffen. De rente is een vergoeding voor de lening. Het tarief hangt af van het leenbedrag en van de risicocategorie waarin de kredietverstrekker jou indeelt.

Verder zijn de totale kosten afhankelijk van de looptijd van de lening. Met een korte looptijd betaal je minder lang rente. Daardoor zijn je totale kosten lager dan met een lange looptijd. Het is bovendien belangrijk op de looptijd af te stemmen op de gebruiksduur van de auto. Het is niet fijn om nog te moeten betalen voor een autolening terwijl de auto zelf al vervangen moet worden.

Verder lezen?

Deze vraag is gerelateerd aan de volgende pagina's:

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen