Geld lenen kost geld

Uitbouw financieren?

Als je meer ruimte in huis wilt, kun je een muur uitbreken om je woonkamer te vergroten. Wil je die uitbouw voordelig financieren? Vraag Krediet.nl dan om een lening voor een uitbouw. Want vaak zijn de kosten van een lening lager dan de kosten van een hypotheek. Een vrijblijvende offerte is binnen een dag in je mailbox en het geld kan al snel op je rekening staan.

vanaf

6,6%

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom geld lenen voor een uitbouw?

Je woonkamer wordt door het hele gezin gebruikt. Er moet dus genoeg ruimte zijn voor iedereen om samen te zijn, te ontspannen, eten en spelen. Je kamer vergroten kan dan een uitkomst zijn. Maar is het niet duur om die uitbouw te financieren? Wees gerust. Geld lenen voor een uitbouw is vaak minder kostbaar dan je denkt, want:

  • Als huiseigenaar kun je vaak een wat lagere rente krijgen op een lening voor een uitbouw. 
  • Bij een lening voor een uitbouw kun je soms kiezen voor een lange looptijd, bijvoorbeeld 15 jaar. Dat levert lagere maandlasten op.
  • Moet je een hoog bedrag lenen om de uitbouw te financieren? De rente is bij een groot leenbedrag meestal lager dan bij een klein leenbedrag.
  • Je hebt een belastingvoordeel omdat de rente die je betaalt over een lening voor uitbouw fiscaal aftrekbaar is.  
  • Je kunt bij Krediet online geld lenen voor een uitbouw. Omdat de afhandeling sterk geautomatiseerd is, zijn de kosten voor de kredietverstrekker laag. Daarom krijg jij een lagere rente.
  • Door een uitbouw wordt je woning meer waard, simpelweg omdat je huis groter is. Reken maar eens uit hoeveel 10 extra vierkante meters je opleveren, uitgaande van de prijs per vierkante meter bij vergelijkbare woningen. Je verdient de lening voor de uitbouw dus terug.

Je kunt je huis vergroten met een uitbouw maar ook met een dakkapel. Of misschien heb je nog meer verbouwingsplannen. Een andere keuken, een luxe badkamer? Of wil je geld lenen voor zonnepanelen en isolerende kozijnen? Naast de financiering van je uitbouw maken we ook een lening in orde voor je andere wensen.

Hoe werkt de lening aanvraag?

Als je een lening wilt afsluiten, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een uitbouw financieren met een persoonlijk leenadvies biedt uitkomst. Én het bespaart ook geld. Onze specialisten zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en weten zo precies de juiste lening voor jou te vinden.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Lening of hypotheek voor een uitbouw?

Wat is nu voordeliger: je uitbouw financieren met een hypotheek of toch met een lening? We leggen graag uit wat de verschillen tussen deze leenvormen zijn en waar precies de financiële voordelen zitten. Je zult zien dat je met een lening voor een uitbouw vaak voordeliger uit bent. 

Hypotheek

Een uitbouw financieren met een hypotheek heeft als voordeel dat je profiteert van een lagere rente. En de looptijd van een hypotheek bedraagt vaak 30 jaar. Doordat je zo lang over de aflossing mag doen, vallen je maandlasten laag uit. 

Maar een hypotheek voor de financiering van een uitbouw heeft ook een paar flinke nadelen. Bij een hypotheekaanvraag zijn er altijd extra kosten. Je woning moet getaxeerd worden, je betaalt voor het hypotheekadvies en je krijgt een rekening van de notaris. Die kosten staan los van je leenbedrag. Bij een relatief lage hypotheek voor een uitbouw, betaal je toch de volle mep aan bijkomende kosten.

De lange looptijd van een hypotheek zorgt weliswaar voor lage maandlasten, maar je moet wel heel lang rente betalen. Tel dat eens bij elkaar op en je ziet dat de totale kosten best hoog zijn. Ook kun je een belastingvoordeel mislopen als je kiest voor een aflossingsvrije hypotheek. Want dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Wil je extra aflossen op de hypotheek? Je kunt vaak maar maximaal 10% van het hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Een vergelijkbaar probleem heb je als de hypotheekrente daalt. Als jij dan nog voor het einde van de renteperiode de hypotheek wilt oversluiten, betaal je een boete.

Het kost tijd om een hypotheekaanvraag af te handelen, vaak wel 4 tot 6 weken.

Persoonlijke lening

Ga je de uitbouw financieren met een persoonlijke lening, dan betaal je wel een wat hogere rente vergeleken met een hypotheek. Dat maakt een lening wat duurder. Toch kun je met een lening voor een uitbouw voordeliger uit zijn dan met een hypotheek. Hoe dan?

Wil je geld lenen voor een uitbouw, dan kijkt Krediet.nl niet naar de waarde van de woning, zoals bij een hypotheek wel het geval is. Je inkomsten en uitgaven bepalen je leenbedrag. Omdat je geen woningtaxatie en notaris nodig hebt, heb je die bijkomende de kosten niet. En het advies over de financiering van je uitbouw? Ook die kosten vallen weg want daarvoor brengen we niets in rekening.

Bij een persoonlijk lening voor de uitbouw kun je tot op zekere hoogte zelf je looptijd kiezen. Kies je een korte looptijd, dan heb je betrekkelijk hoge maandlasten. Maar de totale kosten zijn laag en je bent snel van je lening af. Wil je liever wat lagere maandlasten, dan is ook een looptijd van 180 maanden mogelijk.

Je mag op een lening voor een uitbouw altijd boetevrij extra aflossen zoveel je wilt. Je looptijd wordt dan korter en de totale rentekosten dalen. Boetevrij de lening voor een uitbouw oversluiten kan ook. Want als de rente gaat dalen, kun je direct goedkoper lenen. Wij zetten dan de kosteloos de lening voor je over naar een voordeligere aanbieder. 

Het aanvragen van een lening voor een uitbouw kost minder tijd en is voordelig. Alles verloopt namelijk digitaal en dus snel en foutloos. De bank heeft snel inzicht in je financiën en kan direct een akkoord geven en het geld naar je overmaken.

Reken vooraf goed uit of je voordeliger uit bent met een hypotheek of met een lening voor de uitbouw. Vraag offertes aan en vergelijk alle kosten: maandlasten, totale kosten, bijkomende kosten van een hypotheek en eventueel een gemist belastingvoordeel. Vaak is bij leenbedrag tot €25.000 een lening voordeliger. Bespreek je keuze gerust met een van onze adviseurs. 

Doorlopend krediet

Een uitbouw financieren met een doorlopend krediet, is meestal een minder goede oplossing. Belangrijkste bezwaar is dat de rente van een doorlopend krediet niet fiscaal aftrekbaar is. Ook niet als je het geld gebruikt voor woningverbetering.

Verder is het doorlopend krediet uit de gratie geraakt vanwege de financiële risico’s. De rente staat niet vast, maar is variabel. Daardoor weet je vooraf niet hoeveel je aan rente gaat betalen. Je mag bovendien afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Dat kan misbruik in de hand werken. Als je dat te vaak doet, raak je niet meer van het krediet af en kun je zelfs in de financiële problemen komen.

De meeste geldverstrekkers zijn gestopt met het doorlopend krediet. Bij Krediet.nl kun je alleen nog een doorlopend krediet afsluiten met een looptijd van twee jaar. Daarna wordt het krediet omgezet in een persoonlijke lening.

Rente lening uitbouw fiscaal aftrekbaar

a je geld lenen voor een uitbouw aan je eigen woning? Dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Of je voor het financieren van de uitbouw kiest voor een hypotheek of een lening, maakt daarbij niet uit. Wel moet je het leenbedrag vanaf het begin stap voor stap aflossen. Bij een persoonlijke lening doe je dat automatisch. Bij een hypotheek is dat alleen het geval bij een annuïtaire of een lineaire hypotheek.

Lening online aanvragen bij Krediet.nl

Hoe kun jij nu verantwoord en voordelig de uitbouw financieren? Laat ons dat voor je uitzoeken. We doen zaken met een flink aantal kredietverstrekkers die elk bekend staan om hun lage rentes. We kennen hun tarieven en voorwaarden en vinden daarom snel de voordeligste lening voor een aanbouw. 

Een lening voor een uitbouw sluit je niet zomaar af. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en professioneel advies over het financieren van je uitbouw. In dat gesprek bespreken we je mogelijkheden en je wensen. Op die manier zorgen we voor een betaalbare lening die op jou is afgestemd.

Uitbouw financieren? Vraag een offerte aan bij Krediet.nl

Offerte aanvragen

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Danny Lindeman, expert en specialist op het gebied van geld lenen. Als directeur van Krediet.nl en Senior Kredietspecialist heeft Danny meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van geld lenen en verschijnt hij ook regelmatig met artikelen in de media. Zoals onder andere bij Metro en Nieuws.nl.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1341 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Binnen de herroepingsperiode vond ik een beter aanbod. Er is professioneel en snel gehandeld om de ene lening te eindigen en over te stappen naar een andere. Ik heb bijna dagelijks of meerdere keren op een dag contact gehad en werd steeds vriendelijk en geduldig geholpen. Wij zijn heel blij!

Angelique Olree 6 dagen geleden
Trustpilot rating

Vriendelijke mensen aan de telefoon. Snelle offerte. Goede beantwoording van de vragen die we nog hadden. Het was allemaal heel betrouwbaar.

Elly Dumond 11 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen