Geld lenen kost geld

Lening voor Tesla

Tesla is de populairste elektrische auto in Nederland. En dat is niet voor niets. Want een Tesla overtreft andere elektrische auto’s in rijbereik, kracht en comfort. Wil jij geld lenen voor een Tesla? Vraag Krediet.nl naar een gunstige Tesla lening en je rijdt al snel in jouw favoriete auto. 

vanaf

6,5%

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Waarom geld lenen voor een Tesla?

Er worden steeds meer Tesla’s verkocht in Nederland, vooral nu ze steeds betaalbaarder worden. Wil je geld lenen voor de aanschaf? Het voordeel is dat je dan direct geld hebt voor de aanschaf en dat je voordeliger uit bent dan met een financiering bij de dealer. De Tesla is bovendien echt van jou. Je hoeft geen benzine meer te tanken maar kunt de Tesla opladen tegen lage kosten. Met een eigen laadpaal kan dat zelfs thuis.

Wij zoeken uit wat voor jou de beste Tesla financiering is.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Lening voor een Tesla
  • Direct eigenaar van de Tesla
  • Rente lager dan bij de dealer
  • Korte looptijd, snel afgelost
  • Leenbedrag snel op je rekening
  • Boetevrij aflossen zoveel je wilt

Jouw lening afsluiten, hoe werkt het?

De beste lening vinden die haarfijn aansluit op jouw situatie en een lage rente heeft, dat is best lastig. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs geven je kosteloos een persoonlijk advies over de meest geschikte en voordeligste manier om geld te lenen voor een Tesla.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Tesla lening

Financieringsopties voor nieuwe Tesla

Hoe wil jij je Tesla financieren? Je hebt vaak de keuze uit een persoonlijke lening, lease, huurkoop of koop op afbetaling. Bedenk dat de termen financial lease, private lease, huurkoop en koop op afbetaling nogal eens door elkaar gebruikt worden. Ga daarom goed na welk contract je sluit. Hoe is jouw juridische positie precies, voor welke kosten draai je op, wat betaal je per maand en hoe hoog zijn de totale kosten? 

Tesla op huurkoop

Bij huurkoop betaal je de Tesla in termijnen af, maar je bent niet direct de eigenaar. Daarvoor moet je eerst het volledige bedrag hebben afbetaald. Daarmee verschilt huurkoop van koop op afbetaling. Mocht je niet aan je betalingsverplichtingen kunnen voldoen, dan kan de Tesla teruggevorderd worden. Je kunt hem niet verkopen tijdens de looptijd en profiteert dan ook niet van de opbrengst.

Naast de aflossing betaal je rente en die is vaak hoog. Ga daarom niet zomaar in op een aanbod van huurkoop, maar ga na met welke Tesla financiering je het voordeligst uit bent: Tesla op huurkoop of een Tesla lening. 

Tesla op lease

Net als bij huurkoop ben je bij lease van een Tesla geen eigenaar van de auto. Je mag hem alleen gebruiken. Je hebt geen kosten voor de autoverzekeringen en het onderhoud, wel voor opladen en parkeren. Omdat je geen eigenaar bent, kun je de auto niet verkopen. 

Je kunt de Tesla misschien wel overnemen aan het eind van het contract. Maar dan moet je al je maandtermijnen hebben betaald. Tot die tijd kan de leasemaatschappij de Tesla innemen als je niet op tijd betaalt. Ze kunnen zelfs de auto terugvorderen als ze in financiële problemen zijn geraakt. 

Wil je tussentijds het contract opzeggen, dan zijn daar vaak hoge kosten aan verbonden. Je moet de Tesla dan bovendien inleveren en als de restwaarde negatief is, moet je de leasemaatschappij nog bijbetalen. Dat risico loop je omdat een nieuwe Tesla soms goedkoper is dan een tweedehands. Dat komt doordat de prijzen hard dalen. 

Verder betaal je ook bij lease vaak een hoge rente. Lees het contract dus goed door en ga na wat het verschil in maandlasten is tussen een Tesla lening en Tesla lease. 

Tesla koop op afbetaling

Koop je een Tesla op afbetaling dan ben je direct eigenaar. Maar je betaalt vaak de maximale rente en de kosten voor onderhoud, verzekeringen en belastingen komen voor jouw rekening. Vraag ons wat je kwijt bent aan een lening voor Tesla en vergelijk dat met de kosten van een koop op afbetaling. Er zijn voordelige leningen speciaal voor elektrische auto’s, dus de kans is groot dat je met een lening voordeliger uit bent.

Persoonlijke lening Tesla

Met een persoonlijke lening voor een Tesla maak je een prima keuze. Je krijgt het benodigde bedrag in een keer op je rekening gestort en kunt dus direct de Tesla aanschaffen. Omdat jij de eigenaar bent, mag je ermee doen wat je wilt. Je kunt hem bijvoorbeeld verkopen en de opbrengst gebruiken voor de aankoop van een andere auto. Liever geen auto meer? Dan los je in een keer je lening boetevrij af.

Het grote voordeel van een persoonlijke lening is de duidelijkheid. De rente en de looptijd staan vast, dus je weet precies hoeveel je per maand kwijt bent en wat de totale kosten zijn. Heb je de mogelijkheid om tussentijds extra af te lossen? Dan kan dat boetevrij.

Er zijn gunstige leningen speciaal voor elektrische auto’s zoals GreenLoans lening of de GoGreen lening van Lender&Spender. Je profiteert dan van een lage rente. Als je bij ons een offerte aanvraagt, gaan wij op zoek naar de Tesla lening met de laagste rente. Je krijgt direct inzicht in al je kosten zodat je goed kunt vergelijken met andere financieringen. 

Actuele rentetarieven persoonlijke lening en doorlopend krediet

Bekijk de actuele rentetarieven van een persoonlijke lening en doorlopend krediet voor een Tesla.

Veelgestelde vragen over Tesla financiering

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Jouw leenbedrag moet altijd passen bij je financiële situatie en je persoonlijke omstandigheden. Het maakt dan niet uit of je het geld leent voor een auto of voor iets anders.

Lees meer

Wat is huurkoop?

Met huurkoop sluit je een lening af voor een bepaald product, bijvoorbeeld een auto of een laptop. Maar let op! Tijdens de looptijd ben je geen eigenaar, maar huur je het product. Pas als je de lening helemaal hebt afbetaald, is het product van jou. Over het leenbedrag betaal je rente en die is vaak vrij hoog.

Dat je geen eigenaar bent, is een nadeel als je betalingsproblemen krijgt. Want als je nog niet 75% van het bedrag hebt afbetaald, kan de verkoper het product terugeisen. Dit is een verschil met een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening ben je direct eigenaar van het product. Je mag het verkopen als jou dat goed uitkomt en de opbrengst gebruiken om je lening af te lossen of een ander product te kopen.

Wat is private lease?

Wanneer je een product leaset, betaal je iedere maand een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Je mag het product dan gebruiken, maar de leasemaatschappij is en blijft eigenaar. Na de looptijd lever je het product weer in. Je bezit dan niets meer, alhoewel je misschien al twee of drie keer de nieuwwaarde van het product betaald hebt. 

Private lease is risicovoller dan een persoonlijke lening. Het valt niet onder het toezicht van de AFM, waardoor je niet zeker weet of de kosten binnen je financiële mogelijkheden passen. Een private leasecontract ga je bovendien aan voor langere tijd. Je kunt het vaak niet tussentijds beëindigen of alleen tegen hoge kosten. 

Met een persoonlijke lening krijg je geld op je rekening en kun je het product direct aanschaffen. Jij bent dan de eigenaar en kunt het bijvoorbeeld verkopen als jou dat goed uitkomt. 

Wat is kopen op afbetaling?

Bij een koop op afbetaling schaf je een product aan en spreek je af dat je dat in termijnen betaalt. De verkoper brengt vaak de maximale toegestane wettelijke rente in rekening. Daarom ben je meestal met koop op afbetaling duurder uit dan met een persoonlijke lening

Als je iets koopt op afbetaling, ben je direct eigenaar van het product. Daarin verschilt deze financieringsvorm van huurkoop en lease. 

Is geld lenen voor een auto verstandig?

Een persoonlijke lening wordt juist het vaakst afgesloten voor de aanschaf van een auto. Als dat onverstandig is, zijn heel veel Nederlanders verkeerd bezig. Wel is het goed om een verantwoorde en passende lening voor je auto af te sluiten.

Geld lenen voor de aanschaf van een auto is vaak voordeliger dan een auto leasen. De leasemarkt kent geen strenge regels en daardoor word je als consument minder beschermd. Je kunt zomaar vastzitten aan een duur en niet-flexibel leasecontract waar je niet van af kunt. Een ander nadeel van private lease is dat je geen eigenaar bent van de auto. Je kunt de auto bijvoorbeeld niet verkopen. 

Hoe financier ik een Tesla?

Er zijn verschillende manieren om een Tesla te financieren, van lease en koop op afbetaling tot huurkoop en een persoonlijke lening. De kosten voor lease, koop op afbetaling en huurkoop zijn vaak hoog. Een persoonlijke lening heeft een lagere rente waardoor je voordeliger uit bent.

Ook als je graag direct eigenaar wilt zijn van de Tesla, kun je het beste een persoonlijke lening afsluiten. Bij andere financieringsvormen ben je niet altijd direct de eigenaar of pas nadat je de Tesla volledig hebt afbetaald. Je kunt de auto dan niet verkopen zolang je contract loopt. Bovendien wordt de wagen teruggevorderd als je een aantal betalingen mist. Met een persoonlijke lening kan de kredietverstrekker nooit jouw Tesla opeisen.

Teslalening aanvragen bij Krediet.nl

Wil jij een lening voor een Tesla afsluiten? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Krediet.nl. Wij werken samen met verschillende kredietaanbieders die bekend staan om hun lage rentes. Binnen 24 uur heb je van ons een mooi aanbod. We adviseren je bovendien persoonlijk zodat je weet waar je aan toe bent. Aan dat advies en het afsluiten van de Tesla lening zijn geen kosten verbonden. 

Je vraagt de lening online aan waardoor de afhandeling snel verloopt en de rente laag kan blijven. Als je de benodigde documenten correct en tijdig aanlevert, kan het geld al binnen een paar dagen op je rekening staan.

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Natasja Schipper. Na 25 jaar ervaring in de kredietbranche waarin ze al heel wat klanten aan een passende lening heeft geholpen, kun je Natasja gerust een senior adviseur noemen. Natasja houdt als een spin in het web overzicht over het hele proces: van administratieve werkzaamheden tot contact met klanten en banken, en het afwikkelen van dossiers.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1348 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.8 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Mijn vrouw heeft hier gevraagd om een lening ruim onder de 10.000 euro. Zij is volledig werkzaam als docent, en ik ben gepensioneerd. Dus krijgen we GEEN lening omdat ik over de 70 ben. Afgeschreven dus te oud. Terwijl onze inkomsten goed zijn, en we die lening terug kunnen betalen. Hoe gek kan het gaan.

Joop Coenraads 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Goed service

Sen 12 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen