Geld lenen kost geld

Vergelijk en voorkom een te dure lening

9 juli 2015

De rente daalt al sinds 2012. Voor je spaargeld is dat niet zo fijn. Maar wel bij een lening afsluiten. Wie wil er nu geen lage rente voor zijn persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Toch blijkt het in de praktijk nogal tegen te vallen met die lage rente. Zeker als je wilt geld lenen bij een van de grote banken. Ons advies? Vergelijk je persoonlijke lening of doorlopende krediet!

Lage rente = lage kosten

Hoe zit dat met die dalende rente? De rente die je betaalt voor je persoonlijke lening of doorlopend krediet, hangt samen met de marktrente. De marktrente is de rente die banken betalen als ze geld lenen. Het geld dat ze vervolgens aan hun klanten uitlenen.

Een lage marktrente betekent dat banken minder kosten maken bij het lenen van geld. Dat merk je dan ook als je een lening afsluit, zou je zeggen. Helaas merken klanten er weinig van dat die marktrente de afgelopen jaren flink gedaald is.

Lening afsluiten

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten? Veel mensen kiezen bij geld lenen voor de bank waar ze hun betaalrekening hebben. Zo kan het dat ING, ABN Amro en Rabobank samen 80 procent van de markt voor leningen in handen hebben.

Deze sterke concurrentiepositie geeft de grote banken weinig reden hun rente te verlagen. Volgens een financieel specialist van consumentenprogramma Radar is de rente die banken betalen voor geld lenen twee tot drie keer zo hard gedaald als de rente die vervolgens doorberekend wordt aan de klant.

Leningen vergelijken

Maar er is meer aan de hand. Veel mensen zijn bij het afsluiten van een lening een dief van hun eigen portemonnee. Ze sluiten een lening af zonder verder te kijken dan hun eigen bank. Terwijl leningen vergelijken je veel geld kan besparen! Alleen al omdat online geld lenen in het algemeen goedkoper is dan geld lenen bij een grote bank.

Persoonlijke lening afsluiten

Bij Krediet.nl helpen we je graag bij het vinden van de meest voordelige lening. We vragen altijd offertes voor je op bij meerdere kredietverstrekkers. Ook nemen we er de tijd voor de offertes aan je toe te lichten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken, voor een lage rente en een lening die bij jou past.

Wist je bijvoorbeeld dat je via Krediet.nl al een persoonlijke lening afsluit vanaf een rente van 4,5%? Meer weten? Vraag een offerte aan en ontvang binnen 24 uur een passend voorstel.

BNP Paribas laagste rente voor middelgrote bedragen
BNP Paribas biedt laagste rente voor lening van 15.000 26 januari 2021 | Danny Lindeman
Qander consumer finance lagere rente
Lagere rente voor alle leningen van Qander 19 januari 2021 | Danny Lindeman
National Nederlanden verlaagt rente naar 9,9%
Nationale-Nederlanden verlaagt rente voor bedragen vanaf 10.000 euro 29 december 2020 | Danny Lindeman

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

742 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Prima service,snel en duidelijk. Compleet ook.

Luudje1967 20 uur geleden
Trustpilot rating

Aanvraag van krediet was snel geregeld , de benodigde stukken zijn makkelijk aan te leveren via het internet . Je word op de hoogte gehouden van het verwerken van de aanvraag en van de stand van het verloop .

Heer en mevrouw F 2 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen