Geld lenen kost geld

Goedkoop geld lenen

Lage rente en korte looptijd 

Als je een lening afsluit, wil je daarvoor niet teveel betalen. Je wilt het liefst goedkoop geld lenen. Maar hoe weet je nu hoe duur of hoe goedkoop een lening is? Daarvoor moet je inzicht hebben in de totale kosten van je lening.

Vaste rente vanaf 3,5%
Vaste looptijd
Vaste maandelijkse kosten
Boetevrij extra aflossen

Goedkoop geld lenen. Wat bepaalt de kosten van je lening?

De totale kosten van een lening bestaan uit het bedrag dat je aflost plus de rente die je betaalt. Het af te lossen bedrag ken je. Maar hoe hoog is de rente? De kosten van je rente hangen af van twee belangrijke factoren:

 1. Het rentetarief. Het rentetarief is een percentage van het geleende bedrag, dat de kredietverstrekker in rekening brengt. Met een laag rentetarief kun je goedkoop lenen. Is het rentetarief hoog, dan wordt je lening duurder. Het rentetarief is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de rente die kredietverstrekkers zelf moeten betalen en andere kosten die zij maken. Bij online geld lenen, zoals bij Krediet.nl, zijn die kosten laag. Goedkoop geld lenen is bij ons dus zeker mogelijk. Bij Krediet.nl sluit je al een lening af vanaf 3,5% rente.

  Verder is het rentetarief afhankelijk van het leenbedrag. Een hoger leenbedrag kent doorgaans een wat lager rentetarief. Het kan daarom gunstig zijn om kleine leningen samen te voegen en lage leenbedragen om te zetten in één lening met een hoger leenbedrag.

 2. De looptijd. Rente betaal je gedurende de hele looptijd. Logisch dus dat je minder kwijt bent aan rentelasten naarmate de looptijd van je lening korter is. Een lening met een looptijd van 60 maanden is goedkoper dan diezelfde lening met een looptijd van 72 maanden. Maar je maandlasten zijn bij een lange looptijd weer lager. Bij Krediet.nl kun je de looptijd van je lening daarom zelf bepalen. De looptijd moet alleen wel aansluiten bij jouw leendoel. Maar dat bespreken we graag met jou.

Goedkoop geld lenen heb je dus deels zelf in de hand door de juiste keuzes te maken. Vind je dat lastig? Dan zitten wij voor je klaar om je te adviseren. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op om vooraf je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Vrijblijvend offerte aanvragen

Welke leenvorm om goedkoop te lenen?

Wil je een goedkope lening aanvragen, dan is het rentetarief erg belangrijk. Maar het rentetarief staat niet bij elke leenvorm vast. Bij een Doorlopend Krediet bijvoorbeeld, heb je een variabele rente. Die rente kan stijgen. Je maandlasten gaan dan niet omhoog, maar de looptijd wordt wel langer. Daardoor stijgen de totaalkosten van je lening. Maar een variabele rente kan ook dalen. Dan wordt je looptijd korter en vallen de totaalkosten lager uit.

Wil je zeker weten dat het rentetarief gedurende de hele looptijd hetzelfde blijft? Dan past een Persoonlijke Lening beter bij je. Rente, looptijd en maandbedrag van jouw lening veranderen dan niet in de periode dat je aan het aflossen bent. Zo weet je precies hoeveel de lening in totaal kost en wanneer je de lening weer hebt afgelost.

Doorlopend Krediet

 • Variabele rente vanaf 4,5%
 • Variabele looptijd
 • Tussentijds opnieuw opnemen
 • Boetevrij extra aflossen

Persoonlijke lening

 • Vaste rente vanaf 3,5%
 • Vaste looptijd
 • Vaste maandelijkse kosten
 • Boetevrij extra aflossen

Alleen letten op de kosten?

Zijn alleen het rentetarief en de looptijd van belang als je geld wilt lenen? Nee. Het belangrijkst is dat je verantwoord en veilig leent. Daarom gaan wij zorgvuldig te werk voordat we een lening voor je afsluiten. Uiteraard is goedkoop lenen een van de belangrijkste zaken waar we naar kijken. Maar we gaan ook na welke leenvorm past bij jouw financiële situatie en bij jouw leendoel.

Waarom kiezen voor Krediet.nl?

 • Lage rente
  Dankzij onze digitale werkwijze en jarenlange ervaring besparen wij op onze kosten. Dat zie je terug in onze lage rente. Jij kunt daardoor goedkoop lenen.

 • Keuzevrijheid
  Je hebt veel vrijheid om de looptijd en de leenvorm te kiezen.

 • Professioneel advies
  Onze kredietdeskundigen nemen je aanvraag door en nemen contact met je op om je te adviseren over welke lening bij je past.

 • Duidelijkheid over de kosten
  Je krijgt van ons een helder overzicht van je kosten. We laten je zien wat je maandbedrag is, maar ook hoe hoog de totale kosten van je lening zijn.

 • Geen onverwachte kosten
  Wij brengen geen administratie- of advieskosten in rekening. Je betaalt alleen rente en aflossing.

Een lening aanvragen

Wil je een lening aanvragen? Je kunt bij ons online en vrijblijvend een offerteaanvraag indienen. Om er zeker van te zijn dat je de lening afsluit die het beste aansluit bij jouw persoonlijke situatie, nemen we contact met je op. Hierna ontvang je van ons de offerte. Er zijn een aantal documenten nodig om de aanvraag bij de bank compleet te maken; je kunt deze uploaden in jouw persoonlijke en beveiligde online omgeving. Als de bank akkoord is, staat het geld binnen 2 werkdagen op je rekening.

1

Online aanvragen

Niet zeker van je keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met je door.

2

Het adviesgesprek

We nemen samen je wensen en mogelijkheden door. Jij krijgt van ons de best passende offerte.

3

Documenten opsturen

Je kunt online in je persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

Het geld op je rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor je af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op je rekening.

Behoefte aan persoonlijk advies?

Een lening afsluiten kan een hele stap zijn. Je hebt misschien een heleboel vragen of je wilt nog even checken of de lening die jij voor ogen hebt echt de beste en goedkoopste optie is. Dat vinden wij volkomen normaal en daarom staat ons team van kredietspecialisten voor je klaar om jou het advies te geven dat je nodig hebt. 

Bel, mail of chat met ons team. We helpen je graag.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

740 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 9.6 op Trustpilot

Trustpilot rating

Goed geregeld

Victor van Heijnsbergen 4 dagen geleden
Trustpilot rating

Ging prima en snel.

W heins-zegers 7 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen