Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening 120 maanden

Als je een persoonlijke lening afsluit, spreek je af binnen hoeveel maanden je die terugbetaalt. Doorgaans is de maximale looptijd op een persoonlijke lening 10 jaar. Maar hoe kies je een looptijd en wat zijn de voor- en nadelen? Wil je weten hoe het precies voor jou uitpakt, bespreek dat dan met je adviseur van Krediet.nl.

vanaf

6,6%

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Vergelijken en afsluiten van meer dan 50 producten van verschillende aanbieders

Kosteloos en vrijblijvend persoonlijk advies over je lening

Een lening met maximale looptijd

Meestal is de maximale looptijd van een persoonlijke lening 10 jaar. Maar je kunt er ook voor kiezen alles in een jaar terug te betalen. En voor specifieke uitgaven kan een lening een maximale looptijd van 180 maanden hebben. Wat je kiest hangt af van je leenbedrag, je leendoel en je eigen wensen. 

Of je nu 5.000, 10.000, 25.000 of 50.000 euro wilt lenen, je kunt vrijwel altijd kiezen voor een lening met 10 jaar looptijd. Maar doorgaans zul je voor een laag leenbedrag liever een korte looptijd kiezen. Voor een hoog leenbedrag is een lening van 120 maanden meer geschikt. De looptijd heeft namelijk grote gevolgen voor je kosten.

Met een lange looptijd los je je leenbedrag langzaam af. Je maandtermijn valt daardoor lager uit. Maar omdat je een lange periode rente betaalt, zijn de totale kosten wel hoger. Met een korte looptijd ben je eerder klaar met aflossen, waardoor je totale kosten lager zijn. Maar je lost per maand veel af. Je maandtermijn is daarom een stuk hoger dan met een lange looptijd.

Bedenk wel dat je tussentijds altijd boetevrij extra af mag lossen op je persoonlijke lening. Dan blijft je maandbedrag gelijk, maar de looptijd wordt korter en je bent in totaal minder kwijt aan de lening. Op die manier kun je na het afsluiten van de lening dus toch de kosten nog verlagen. 

Persoonlijke lening 10 jaar

Als de looptijd van je persoonlijke lening 120 maanden is, staat de rente van je lening 10 jaar vast. Zowel je maandlasten als je totale kosten zijn daardoor bekend voordat je de lening afsluit. Maar wat als je naderhand ziet dat de rentes dalen? Dan gaan we voor jou opnieuw op zoek naar de lening met de laagste rente en sluiten we de lening over als dat kan. Daar zijn geen kosten aan verbonden, ook geen boete.

Als je de lening gebruikt voor woningverbetering is de rente vaak fiscaal aftrekbaar. Je hebt dan een belastingvoordeel, waardoor je totale kosten omlaag gaan. Is de looptijd van je persoonlijke lening 120 maanden? Dan heb je ook 10 jaar dat belastingvoordeel.

Bij bepaalde kredietverstrekkers maakt het voor de rente geen verschil welke looptijd je kiest. Maar er zijn ook aanbieders bij wie het rentetarief wat lager is bij een lange looptijd. Hoe hoog je rente precies is, hangt verder af van het leenbedrag en van jouw persoonlijke en financiële situatie. Is de looptijd op je persoonlijke lening 10 jaar, dan kun je uitkomen op een rente van 6,6%. 

Vergelijk de rentes en de kosten per leenbedrag en looptijd zelf maar eens. 

Passende leendoelen voor deze lening

Vuistregel is dat de looptijd van de lening wordt afgestemd op de gebruiksduur van het product dat je gaat kopen. Logisch, want het is niet fijn om iets nieuws te moeten kopen terwijl je nog betaalt voor de lening van je vorige aanschaf.

Een lening van 10 jaar is geschikt voor uiteenlopende leendoelen. Het vaakst gaat het om een autolening van 120 maanden. Maar koop je een tweedehands auto die al snel weer vervangen moet worden? Dan is het niet handig om de autolening op 10 jaar te zetten. Bespreek in dat geval met je adviseur wat wel een geschikte looptijd is.

Ook voor een nieuwe keuken of badkamer wordt vaak gekozen voor een lening van 10 jaar. Datzelfde geldt voor een caravan, een camper of een recreatiewoning. Ga je geld lenen voor een ingrijpende verbouwing of verduurzaming van je woning? Dan kun je soms voor een looptijd van 180 maanden kiezen. Vraag Krediet.nl naar je mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Meer weten over een geld lenen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan ons complete overzicht met veelgestelde vragen over geld lenen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening voor een privé-uitgave. De lening heeft een vaste rente en een vaste looptijd. Je krijgt het volledige leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Daarna los je het leenbedrag stap voor stap af in een aantal maanden: de looptijd. Ook betaal je rente over de lening. Het maandbedrag blijft steeds gelijk en bestaat uit rente plus aflossing. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen. Wel mag je de lening boetevrij extra aflossen

Lees meer

Wat kost een persoonlijke lening?

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van het leenbedrag, de rente en de looptijd. Omdat de rente vaststaat, kunnen je kosten vooraf precies berekend worden. Je weet dus exact welk bedrag je per maand betaalt en hoeveel je in totaal aan kosten kwijt bent. 

Los je tussentijds extra boetevrij af? Dan dalen je totale kosten omdat je eerder klaar bent met aflossen. Je betaalt dan een minder aantal maanden rente.

Lees meer

Is een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar

De rente op een persoonlijke lening of hypotheek is alleen fiscaal aftrekbaar als je het geld gebruikt voor de aanschaf of de verbetering van je eigen woning. Dat is de koopwoning waar je zelf woont. Gebruik je het geld voor een andere uitgave, dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Lees meer

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer zou je voor een uitgave een persoonlijke lening moeten afsluiten en wanneer een doorlopend krediet? Eerlijk gezegd is die keuze er bij de meeste geldverstrekkers niet meer. Doorlopende kredieten worden niet meer aangeboden omdat ze te risicovol zijn. Wel kun je bij Krediet.nl nog een lening krijgen die jou een paar jaar de voordelen van een doorlopend krediet geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet

Lees meer

Hoe lang duurt een aanvraag voor een persoonlijke lening?

Een aanvraag wordt grotendeels geautomatiseerd en daarom heel snel afgehandeld. Je kunt vaak al binnen twee dagen over je geld beschikken. Maar de snelheid van afhandelen hangt ook voor jou af, want jij moet bepaalde documenten uploaden. Hoe sneller je dat doet, hoe eerder de lening akkoord is. Het geld wordt dan direct naar je overgemaakt.

Wat is de maximale looptijd van een lening?

De maximale looptijd van een lening is 180 maanden (15 jaar). Maar die looptijd krijg je alleen als je geld leent voor specifieke uitgaven. Bijvoorbeeld als je energiebesparende op -opwekkende maatregelen treft. Ook voor een verbouwing of een recreatiewoning is soms een lening van 180 maanden mogelijk.

Voor de meeste persoonlijke leningen geldt een looptijd van 120 maanden (10 jaar). Maar bij lage leenbedragen wordt vaak een kortere looptijd geadviseerd. De looptijd moet namelijk wel passen bij de gebruiksduur van het product dat je koopt. Ook moeten de totale kosten in verhouding zijn met het oorspronkelijke leenbedrag.

Persoonlijke lening van 120 maanden aanvragen

Zet je de looptijd van je persoonlijke lening op 10 jaar, korter of misschien wel langer? Dat bespreek je met je persoonlijke adviseur van Krediet.nl. Hij berekent vooraf wat de maandlasten zijn als je voor een korte of lange looptijd kiest. En natuurlijk hoor je hoeveel je in totaal kwijt bent als de rente van je lening 10 jaar vast staat.

Zoek je een autolening van 120 maanden? Of wil je geld lenen voor een verbouwing? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij sturen je een voorstel en bespreken telefonisch met je welke lening en welke looptijd bij je passen. Voor advies en afsluiten betaal je niets.

Informatie gecontroleerd door kredietspecialist

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Natasja Schipper. Na 25 jaar ervaring in de kredietbranche waarin ze al heel wat klanten aan een passende lening heeft geholpen, kun je Natasja gerust een senior adviseur noemen. Natasja houdt als een spin in het web overzicht over het hele proces: van administratieve werkzaamheden tot contact met klanten en banken, en het afwikkelen van dossiers.

Wat zeggen klanten over onze dienstverlening?

1327 Klanten beoordelen Krediet.nl met een 4.9 uit 5 op Trustpilot

Trustpilot rating

Alles prima geregeld voor mij

Klant dominicus 2 dagen geleden
Trustpilot rating

Het grote pluspunt tov van direct bij een geldverstrekker was dat je gewoon kon bellen en dat je dan iemand zonder wachttijd aan de lijn kreeg en je dus snel kon schakelen. De wachttijd bij de kredietverstrekker voor de definitieve goedkeuring zal je helaas gewoon in acht moeten nemen, maar dat staat natuurlijk los van de service van Krediet.nl

Tevreden klant 4 dagen geleden
Vraag nu online je lening aan!

Profiteer nu van de laagste rente.
Vanaf 6,6% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen