Geld lenen kost geld

Banken belonen aflossen hypotheek met lagere rente

15 december 2014

De Nederlandse banken belonen klanten die extra aflossen op hun hypotheek. Mensen die hun hypotheek flink verlagen, krijgen een lagere rente aangeboden. Hetzelfde geldt voor klanten die veel eigen geld meenemen bij het afsluiten van hun hypotheek.

De korting op de hypotheekrente moet klanten stimuleren tot het extra aflossen van de hypotheek. Daalt je hypotheek, dan kom je in een lagere risicoklasse terecht en daalt ook je rente. Dit geldt zelfs voor mensen voor wie de rente nog jaren vast zou staan.

Extra aflossen hypotheek

Klanten moeten op dit moment nog wel zelf de extra aflossing op hun hypotheek melden bij hun bank. De bank bekijkt vervolgens de verhouding tussen je schuld en de WOZ-waarde van je huis. In de toekomst moet dit automatisch verwerkt kunnen worden.

Hypotheek aflossen met lening

Ook extra aflossen op je hypotheek om in aanmerking te komen voor die korting op je hypotheekrente? Dan kan het een slimme zet zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening. Door een deel van je hypotheek af te lossen met een lening, kom je bij je bank in aanmerking voor een lagere hypotheekrente. Daarbij vervalt je persoonlijke lening na 10 jaar, waardoor je besparingen dan nog eens extra oplopen.

Persoonlijke lening voor lagere hypotheekrente

Meer weten? Lees de blog van directeur van Krediet.nl René Koopman: Hoge risico-opslag? Deels je hypotheek aflossen met een persoonlijke lening een slimme oplossing!

Liever direct een persoonlijk advies? Onze kredietspecialisten hebben ruime ervaring met mensen die een lening willen afsluiten om zo te profiteren van een lagere hypotheekrente. Vraag meteen een offerte aan!

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen