Let op! geld lenen kost geld

Banken belonen aflossen hypotheek met lagere rente

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

15 december 2014

De Nederlandse banken belonen klanten die extra aflossen op hun hypotheek. Mensen die hun hypotheek flink verlagen, krijgen een lagere rente aangeboden. Hetzelfde geldt voor klanten die veel eigen geld meenemen bij het afsluiten van hun hypotheek.

De korting op de hypotheekrente moet klanten stimuleren tot het extra aflossen van de hypotheek. Daalt je hypotheek, dan kom je in een lagere risicoklasse terecht en daalt ook je rente. Dit geldt zelfs voor mensen voor wie de rente nog jaren vast zou staan.

Extra aflossen hypotheek

Klanten moeten op dit moment nog wel zelf de extra aflossing op hun hypotheek melden bij hun bank. De bank bekijkt vervolgens de verhouding tussen je schuld en de WOZ-waarde van je huis. In de toekomst moet dit automatisch verwerkt kunnen worden.

Hypotheek aflossen met lening

Ook extra aflossen op je hypotheek om in aanmerking te komen voor die korting op je hypotheekrente? Dan kan het een slimme zet zijn om te kiezen voor een persoonlijke lening. Door een deel van je hypotheek af te lossen met een lening, kom je bij je bank in aanmerking voor een lagere hypotheekrente. Daarbij vervalt je persoonlijke lening na 10 jaar, waardoor je besparingen dan nog eens extra oplopen.

Persoonlijke lening voor lagere hypotheekrente

Meer weten? Lees de blog van directeur van Krediet.nl René Koopman: Hoge risico-opslag? Deels je hypotheek aflossen met een persoonlijke lening een slimme oplossing!

Liever direct een persoonlijk advies? Onze kredietspecialisten hebben ruime ervaring met mensen die een lening willen afsluiten om zo te profiteren van een lagere hypotheekrente. Vraag meteen een offerte aan!


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.