Geld lenen kost geld

Record aflossen hypotheek

20 februari 2015

Nederlanders losten een recordbedrag af op hun hypotheek afgelopen jaar. Nooit eerder registreerden de drie grote Nederlandse banken bedragen zoals afgelopen jaar.

Topscoorder was ING met een toename van 29 procent aan hypotheek aflossingen in vergelijking met 2013. Rabobank zag een stijging van een kwart, een totaal van 4 miljard aan aflossingen. Bij ABN AMRO losten klanten 2,7 miljard af op hun hypotheek, 18 procent meer dan vorig jaar.

Extra aflossen hypotheek

Vermoedelijk hebben veel mensen afgelopen jaar geprofiteerd van de schenkingsvrijstelling tot een ton. Bij Rabobank denken ze dat dit geleid heeft tot veel extra aflossen op de hypotheek. Opvallend is dat de maand december goed was voor een kwart van het totale aflossen in 2014. De verhoging van de schenkingsvrijstelling liep af aan het einde van het jaar.

Lage rente

Ook de lage spaarrente zal bijgedragen hebben aan het extra aflossen van de hypotheek. Daarnaast signaleert Rabobank een maatschappelijke trend. Het gemiddelde bedrag dat maandelijks wordt afgelost stijgt namelijk al drie jaar: van 144 miljoen naar 331 miljoen euro.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,5% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen