Let op! geld lenen kost geld

Record aflossen hypotheek

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

20 februari 2015

Nederlanders losten een recordbedrag af op hun hypotheek afgelopen jaar. Nooit eerder registreerden de drie grote Nederlandse banken bedragen zoals afgelopen jaar.

Topscoorder was ING met een toename van 29 procent aan hypotheek aflossingen in vergelijking met 2013. Rabobank zag een stijging van een kwart, een totaal van 4 miljard aan aflossingen. Bij ABN AMRO losten klanten 2,7 miljard af op hun hypotheek, 18 procent meer dan vorig jaar.

Extra aflossen hypotheek

Vermoedelijk hebben veel mensen afgelopen jaar geprofiteerd van de schenkingsvrijstelling tot een ton. Bij Rabobank denken ze dat dit geleid heeft tot veel extra aflossen op de hypotheek. Opvallend is dat de maand december goed was voor een kwart van het totale aflossen in 2014. De verhoging van de schenkingsvrijstelling liep af aan het einde van het jaar.

Lage rente

Ook de lage spaarrente zal bijgedragen hebben aan het extra aflossen van de hypotheek. Daarnaast signaleert Rabobank een maatschappelijke trend. Het gemiddelde bedrag dat maandelijks wordt afgelost stijgt namelijk al drie jaar: van 144 miljoen naar 331 miljoen euro.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.