Let op! geld lenen kost geld

Meer huizen verkocht en meer hypotheek lening aanvragen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

8 mei 2015

Met het eerste kwartaal is voor de woningmarkt 2015 goed begonnen. Niet alleen werden er meer huizen verkocht, ook nam het aantal hypotheek lening aanvragen toe.

Dat blijkt uit cijfers van de NVM en het Hypotheek Data Netwerk (HDN). Volgens de NVM is sinds de crisis geen jaar zo goed begonnen als 2015. Het eerste kwartaal van dit jaar was het beste sinds tijden.

Meer verkoop en meer leningen

NVM-makelaars verkochten bijna 29.000 woningen in de eerste drie maanden van 2015. Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het HDN telde ongeveer 52.000 hypotheek lening aanvragen. Het aantal aanvragen ligt hiermee een kwart hoger dan in 2014.

Goedkoop geld lenen

Zowel de NVM als het HDN verwachten dat de stijgende lijn wordt doorgezet. Wat betreft woningverkoop wordt op jaarbasis een totale toename van 5 tot 10 procent verwacht. Het HDN vermoedt aan het einde van 2015 zo’n 240.000 hypotheek lening aanvragen verwerkt te hebben. Hier geldt dat huizenkopers profiteren van de lage hypotheek rente, die in het eerste kwartaal nog weer verder daalde. Hierdoor kunnen mensen goedkoop geld lenen.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.