Geld lenen kost geld

Aantal hypotheek lening aanvragen in mei flink toegenomen

16 juni 2015

Afgelopen mei bracht een opleving in het aanvragen van een hypotheek lening. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde een kwart meer lening aanvragen dan een maand eerder.

In totaal werden vorige maand ongeveer 30.000 hypotheken aangevraagd. Vooral in de week na Hemelvaartsdag werden veel aanvragen gedaan: liefst zo’n 9600.

Geld lenen woning

Mei was volgens het HDN zelfs zo’n goede maand voor het aanvragen van een hypotheek lening, dat het totaal zelf het aantal van december vorig jaar overtrof. Toen werden in totaal ongeveer 29.000 hypotheek lening aanvragen gedaan. Normaal gesproken is de maand december de maand waarin het grootste aantal aanvragen gedaan wordt.

Aankondiging stijgende rente

Al sinds 2013 zit de hypotheekmarkt weer in de lift. De extra opleving van mei volgde op de aankondiging van verschillende hypotheekverstrekkers dat de rente gaat stijgen. Overigens is de verwachting dat het aantal hypotheek lening aanvragen de komende maanden licht zal teruglopen. Dit is een jaarlijks terugkerend verschijnsel in de zomerperiode.

research

Uitkomsten Nibud onderzoek naar Persoonlijke leningen

1 december 2018
aflossen

Extra aflossen via MijnDefam

25 oktober 2018
agreement-application-business-893894

Minister verhoogt rente op studieleningen

16 oktober 2018