Geld lenen kost geld

Aantal hypotheek lening aanvragen in mei flink toegenomen

16 juni 2015

Afgelopen mei bracht een opleving in het aanvragen van een hypotheek lening. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde een kwart meer lening aanvragen dan een maand eerder.

In totaal werden vorige maand ongeveer 30.000 hypotheken aangevraagd. Vooral in de week na Hemelvaartsdag werden veel aanvragen gedaan: liefst zo’n 9600.

Geld lenen woning

Mei was volgens het HDN zelfs zo’n goede maand voor het aanvragen van een hypotheek lening, dat het totaal zelf het aantal van december vorig jaar overtrof. Toen werden in totaal ongeveer 29.000 hypotheek lening aanvragen gedaan. Normaal gesproken is de maand december de maand waarin het grootste aantal aanvragen gedaan wordt.

Aankondiging stijgende rente

Al sinds 2013 zit de hypotheekmarkt weer in de lift. De extra opleving van mei volgde op de aankondiging van verschillende hypotheekverstrekkers dat de rente gaat stijgen. Overigens is de verwachting dat het aantal hypotheek lening aanvragen de komende maanden licht zal teruglopen. Dit is een jaarlijks terugkerend verschijnsel in de zomerperiode.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen