Let op! geld lenen kost geld

Aantal hypotheek lening aanvragen in mei flink toegenomen

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

16 juni 2015

Afgelopen mei bracht een opleving in het aanvragen van een hypotheek lening. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) registreerde een kwart meer lening aanvragen dan een maand eerder.

In totaal werden vorige maand ongeveer 30.000 hypotheken aangevraagd. Vooral in de week na Hemelvaartsdag werden veel aanvragen gedaan: liefst zo’n 9600.

Geld lenen woning

Mei was volgens het HDN zelfs zo’n goede maand voor het aanvragen van een hypotheek lening, dat het totaal zelf het aantal van december vorig jaar overtrof. Toen werden in totaal ongeveer 29.000 hypotheek lening aanvragen gedaan. Normaal gesproken is de maand december de maand waarin het grootste aantal aanvragen gedaan wordt.

Aankondiging stijgende rente

Al sinds 2013 zit de hypotheekmarkt weer in de lift. De extra opleving van mei volgde op de aankondiging van verschillende hypotheekverstrekkers dat de rente gaat stijgen. Overigens is de verwachting dat het aantal hypotheek lening aanvragen de komende maanden licht zal teruglopen. Dit is een jaarlijks terugkerend verschijnsel in de zomerperiode.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.