Geld lenen kost geld

Persoonlijke lening meest afgesloten leenvorm

2 mei 2017

De persoonlijke lening was sinds 2014 bezig met een inhaalslag ten opzichte van het doorlopend krediet. Het aantal afgesloten doorlopende kredieten nam geleidelijk af terwijl het aantal persoonlijke leningen steeg. Op dit moment is de persoonlijke lening de meest gebruikte leenvorm.

Vaste lage rente bij persoonlijke lening

Geen verrassende ontwikkeling als je kijkt naar het verloop van de rentetarieven. De rente is gedaald en staat op dit moment historisch laag. Om hiervan te profiteren is een persoonlijke lening het meest gunstig en interessant omdat deze leenvorm een vaste rente kent. Als je nu een lening afsluit zet je de lage rente vast voor de gehele looptijd van je lening. De rente van een doorlopend krediet is variabel. Op dit moment profiteer je dus ook van het lage tarief maar als de rente weer gaat stijgen stijgt jouw rente mee.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft niet alleen een vaste rente maar ook een vaste looptijd. De maandlasten, het bedrag dat je betaalt aan rente en aflossing, staan hiermee ook vast. Deze leenvorm gebruik je als een lening wilt afsluiten voor de financiering van een specifiek leendoel. De bank keert het totale leenbedrag eenmalig volledig aan je uit zodat jij je auto, caravan of tuinaanleg kunt betalen. Een doorlopend krediet wordt aangevraagd als je extra financiële middelen wilt hebben en zelf wilt bepalen wanneer en hoeveel geld je van de lening gebruikt.

Boetevrij inlossen

Voor het inlossen op een persoonlijke lening werd in het verleden een boete berekend als vergoeding voor het mislopen van de ingecalculeerde rente. Tegenwoordig kunt u net als bij een doorlopend krediet kosteloos tussentijds inlossen op de persoonlijke lening. Dit maakt een persoonlijke lening ook aantrekkelijk.

Een persoonlijke lening laagste rente sluit je af via Krediet.nl.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen