Let op! geld lenen kost geld

Persoonlijke lening meest afgesloten leenvorm

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

2 mei 2017

De persoonlijke lening was sinds 2014 bezig met een inhaalslag ten opzichte van het doorlopend krediet. Het aantal afgesloten doorlopende kredieten nam geleidelijk af terwijl het aantal persoonlijke leningen steeg. Op dit moment is de persoonlijke lening de meest gebruikte leenvorm.

Vaste lage rente bij persoonlijke lening

Geen verrassende ontwikkeling als je kijkt naar het verloop van de rentetarieven. De rente is gedaald en staat op dit moment historisch laag. Om hiervan te profiteren is een persoonlijke lening het meest gunstig en interessant omdat deze leenvorm een vaste rente kent. Als je nu een lening afsluit zet je de lage rente vast voor de gehele looptijd van je lening. De rente van een doorlopend krediet is variabel. Op dit moment profiteer je dus ook van het lage tarief maar als de rente weer gaat stijgen stijgt jouw rente mee.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft niet alleen een vaste rente maar ook een vaste looptijd. De maandlasten, het bedrag dat je betaalt aan rente en aflossing, staan hiermee ook vast. Deze leenvorm gebruik je als een lening wilt afsluiten voor de financiering van een specifiek leendoel. De bank keert het totale leenbedrag eenmalig volledig aan je uit zodat jij je auto, caravan of tuinaanleg kunt betalen. Een doorlopend krediet wordt aangevraagd als je extra financiële middelen wilt hebben en zelf wilt bepalen wanneer en hoeveel geld je van de lening gebruikt.

Boetevrij inlossen

Voor het inlossen op een persoonlijke lening werd in het verleden een boete berekend als vergoeding voor het mislopen van de ingecalculeerde rente. Tegenwoordig kunt u net als bij een doorlopend krediet kosteloos tussentijds inlossen op de persoonlijke lening. Dit maakt een persoonlijke lening ook aantrekkelijk.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.