Geld lenen kost geld

Meer vraag naar hogere persoonlijke lening

15 oktober 2014

Mensen die een persoonlijke lening willen afsluiten zoeken vaker naar hogere leenbedragen dan in 2012. Dat blijkt uit onderzoek van Independer, dat kredietaanvragen van begin 2012, 2013 en 2014 met elkaar vergeleek.

Consumenten bleken begin dit jaar anderhalf keer zo vaak een lening te zoeken boven de €20.000 dan in 2012. Ook de interesse in een persoonlijke lening hoger dan €50.000 is ruim verdubbeld.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Behalve interesse in meer geld lenen, kozen mensen in 2014 ook vaker voor een persoonlijke lening dan voor een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening biedt de consument de zekerheid van het lenen van een vast bedrag tegen een vaste rente. Een doorlopend krediet betekent de lening flexibel opnemen en aflossen, maar kent een variabele rente.

Verbouwing financieren

Met name mensen met een eigen huis kiezen steeds vaker voor een persoonlijke lening. Behalve extra zekerheid door de vaste rente en de vaste looptijd, is de rente van een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar wanneer je deze lening inzet voor je eigen huis. Dit geldt zowel bij geld lenen voor een verbouwing als voor geld lenen voor je restschuld.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen