Let op! geld lenen kost geld

Toename MBO-studenten met lening

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

24 april 2015

Meer MBO-studenten lenen en hun schulden zijn hoger dan vier jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nibud.

In 2011 had een op de zes MBO’ers een lening, met een gemiddelde schuld van 1.265 euro. In 2015 zegt een op de vijf studenten een lening te hebben. Hun gemiddelde schuld bedraagt nu 3.681 euro, een verviervoudiging ten opzichte van vier jaar geleden.

Geld tekort

In reactie op de vraag of ze wel eens geld tekort komen, zegt 20 procent van de MBO-studenten vaak of altijd geld tekort te komen. Gemiddeld geven ze per maand 588 euro uit. Dit geld wordt met name besteed aan huur en boodschappen, maar ook aan rijlessen en verkeersboetes.

Duur geld lenen door rood staan

Waar de studenten vier jaar geleden algemeen naar geld lenen gevraagd werd, deed het Nibud nu ook onderzoek naar betaalachterstanden, kopen op afbetaling en rood staan. Als deze cijfers ook megenomen worden, heeft een totaal van 37 procent van de MBO’ers een bepaalde vorm van een lening. Rood staan, een dure vorm van geld lenen, bleek bijvoorbeeld aan de orde bij 11 procent van de ondervraagde studenten. Voor de helft betekende dat een roodstand van meer dan 500 euro.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.