Geld lenen kost geld

Zeven op de tien stellen heeft een lening

23 juni 2015

Liefst zeventig procent van de Nederlandse stellen heeft een of meer leningen. Nationale-Nederlanden ondervroeg ruim duizend samenwonenden en kwam onder andere tot deze conclusie.

Daarnaast bleken veel stellen zonder ruzie met elkaar over geld te kunnen praten. Toch wordt er binnen relaties nog wel eens gelogen over de aankoopprijs van producten.

Lening of leningen

Bij ongeveer een derde van de samenwonenden met een lening gaat het om de hypotheek lening. Bij 29 procent gaat het om rood staan en 22 procent heeft nog een uitstaande studie lening. Verder betekent geld lenen bij stellen een doorlopend krediet (13 procent) of een creditcard lening (12 procent).

Praten over geld

Ondanks de vele stellen die geld lenen, praten Nederlanders makkelijk over geld met elkaar. 62 procent van de stellen kan dat zonder dat het uitmondt in ruzie. Toch heeft 14 procent wel eens gelogen over de prijs van een aankoop. Een op de vijf verdenkt zijn of haar partner van een leugentje over geld. Mannen zijn met name niet eerlijk over de aankoop van elektronische apparaten, vrouwen liegen over de prijs van nieuwe kleding.

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen