Geld lenen kost geld

Verantwoord geld lenen: nadenken over lening afsluiten

6 oktober 2015

Een lening voor je verbouwing. Geld lenen voor zonnepanelen of een nieuwe auto. Zoveel mensen, zoveel redenen om te kiezen voor een lening. Maar voor iedereen geldt: geld lenen kost geld. Over het geleende bedrag betaal je namelijk rente.

Een lening afsluiten is dan ook iets waar je goed over nadenkt. Maar waar moet je dan over nadenken? Om je op weg te helpen, zetten wij een aantal punten voor je op een rij.

Is de lening écht nodig?

Heb je nu direct geld nodig? Of is het mogelijk de aankoop nog even uit te stellen? Dan kun je misschien het geld bij elkaar sparen in plaats van een lening afsluiten.

Maandlasten lening

Heb je maandelijks voldoende geld om je maandlasten én je lening te kunnen betalen? Zet je financiën op een rijtje en bekijk wat je per maand kunt missen.

Houd ook rekening met je persoonlijke situatie. Met een lening ga je doorgaans een verplichting aan voor meerdere jaren. Wellicht ga je op termijn minder werken? Neem de financiële consequenties hiervan mee in je beslissing.

Leningen vergelijken

Kies je voor geld lenen? Dan is het belangrijk de lening te vinden die het beste past bij je wensen en persoonlijke situatie.

Wil je bijvoorbeeld doorlopend extra financiële ruimte? Dat krijg je met een doorlopend krediet. Heb je een specifiek leendoel? Een persoonlijke lening is dan misschien een betere keuze.

Aanbieders en rentetarieven vergelijken

Denk naast leningen vergelijken ook aan kredietverstrekkers en hun rentetarieven vergelijken. Zo kunnen de dienstverlening en voorwaarden van een lening verschillen per aanbieder. Ook kan het verschil tussen de rente die je betaalt voor geld lenen bij de bank en de rente bij online geld lenen flink oplopen!

Krediet of lening oversluiten

Heb je al een lening? Kijk dan of je oude lening oversluiten mogelijk is. Het kan zijn dat je bij een andere aanbieder profiteert van een lagere rente of betere voorwaarden.

Rentetarieven vergelijken blijft trouwens ook na het afsluiten van je lening een aandachtspunt. Is de rente ergens anders ineens lager dan de rente die jij betaalt? Dan kan je lening oversluiten best interessant zijn.

Geld lenen met advies

Je maandlasten op een rijtje. Leningen vergelijken. Rentetarieven vergelijken. Dit geeft heel wat stof tot nadenken. Duizelt het je? Bij Krediet.nl denken we graag met je mee. Want lenen is maatwerk! Vraag een offerte aan en ontdek wat er voor jou mogelijk is.

Ook bereken je op onze website heel eenvoudig of je huidige lening(en) goedkoper kunnen. Is dat het geval? Dan regelen wij het lening oversluiten dankzij de gratis oversluitservice van Krediet.nl.

logo-BKR

Gratis inzage BKR – registratie in 2019

15 mei 2019
abundance-bank-bank-notes-259249

Nederlandse consument heeft 30 miljard aan leningen openstaan

15 februari 2019
doorlopend krediet

Let op met leningen vergelijken

4 februari 2019

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,9% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen