Let op! geld lenen kost geld

Goedkoper geld lenen door lagere rente

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

1 maart 2016

Begin februari kwamen verschillende grote kredietverstrekkers met een lagere rente voor hun leningen. Daarmee wordt geld lenen eindelijk goedkoper. De afgelopen jaren daalden rente voor een hypotheek lening en de rente op je spaarrekening namelijk al flink. Maar de rentetarieven voor leningen bleven tot voorkort relatief hoog.

Ook onze partnerbanken DEFAM en InterBank verlaagden hun rentetarieven. Dankzij deze lagere rente sluit je nu een persoonlijke lening af vanaf 4,6%. Een doorlopend krediet heb je zelfs al vanaf de lage rente van 4,4%.

Goedkoop lenen en dan uitgeven

De lagere rente is een gevolg van de crisisaanpak van de Europese Centrale Bank (ECB). Eind vorig jaar verlaagde de ECB opnieuw de tarieven waartegen banken geld lenen. Inmiddels betalen banken nog maar 0,15% rente over hun leningen. De gedachte hierachter is dat banken het geld goedkoop lenen aan bedrijven en consumenten. Zodat die dat geld vervolgens gaan uitgeven.

Meer verstrekkers van leningen

Behalve de lagere rente van de ECB speelt ook de toename van concurrentie een rol bij de rentedaling. Er zijn de afgelopen tijd meer aanbieders van leningen bijgekomen. De ‘oude’ spelers op de markt merken dat ze hierdoor leningen mislopen. Om mee te blijven doen, bieden ze nu ook een lagere rente.

Lagere rente door leningen vergelijken

De rente die je betaalt voor je lening hangt altijd af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van hoeveel je wilt lenen en wat de looptijd van je lening is. Maar ook van je inkomen en je leeftijd. Door meerdere offertes aan te vragen kun je erachter komen welke rente jij voor je lening moet betalen. En door de verschillende leningen te vergelijken, kun je de lening kiezen die het beste bij jou past. Met de laagste rente!


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.