Geld lenen kost geld

Goedkoper geld lenen door lagere rente

1 maart 2016

Begin februari kwamen verschillende grote kredietverstrekkers met een lagere rente voor hun leningen. Daarmee wordt geld lenen eindelijk goedkoper. De afgelopen jaren daalden rente voor een hypotheek lening en de rente op je spaarrekening namelijk al flink. Maar de rentetarieven voor leningen bleven tot voorkort relatief hoog.

Ook onze partnerbanken DEFAM en InterBank verlaagden hun rentetarieven. Dankzij deze lagere rente sluit je nu een persoonlijke lening af vanaf 4,6%. Een doorlopend krediet heb je zelfs al vanaf de lage rente van 4,4%.

Goedkoop lenen en dan uitgeven

De lagere rente is een gevolg van de crisisaanpak van de Europese Centrale Bank (ECB). Eind vorig jaar verlaagde de ECB opnieuw de tarieven waartegen banken geld lenen. Inmiddels betalen banken nog maar 0,15% rente over hun leningen. De gedachte hierachter is dat banken het geld goedkoop lenen aan bedrijven en consumenten. Zodat die dat geld vervolgens gaan uitgeven.

Meer verstrekkers van leningen

Behalve de lagere rente van de ECB speelt ook de toename van concurrentie een rol bij de rentedaling. Er zijn de afgelopen tijd meer aanbieders van leningen bijgekomen. De ‘oude’ spelers op de markt merken dat ze hierdoor leningen mislopen. Om mee te blijven doen, bieden ze nu ook een lagere rente.

Lagere rente door leningen vergelijken

De rente die je betaalt voor je lening hangt altijd af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van hoeveel je wilt lenen en wat de looptijd van je lening is. Maar ook van je inkomen en je leeftijd. Door meerdere offertes aan te vragen kun je erachter komen welke rente jij voor je lening moet betalen. Vind de goedkoopste persoonlijke lening door de verschillende leningen te vergelijken. Kies vervolgens de lening die het beste bij jou past. Met de laagste rente!

Moneyou stopt

Moneyou verdwijnt uit Nederland. Stap over naar een andere geldverstrekker

14 augustus 2020
Maximale rente omlaag naar 10 procent

Maximale kredietvergoeding per 10 augustus naar 10%

3 augustus 2020
Nationale Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

Nationale-Nederlanden stopt met Doorlopend Krediet

29 juni 2020

Profiteer nu nog van de laagste rente ooit.
Vanaf 3,4% vaste rente bij Krediet.nl

Vraag direct een offerte aan Offerte aanvragen