Let op! geld lenen kost geld

Toename geld lenen bij familie en vrienden

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

12 januari 2015

Het aantal mensen met een lening bij familie of vrienden is de afgelopen jaren toegenomen. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken.

In 2009 had 3,4 procent van de Nederlandse gezinnen een lening bij bekenden. In 2014 is het geld lenen zonder tussenkomst van een bank flink toegenomen. Het percentage gezinnen met een lening bij familie of vrienden lag afgelopen jaar op 7,7 procent.

Meer onderling geldlenen

Mensen ervaren steeds vaker moeilijkheden bij het afsluiten van een lening bij de bank. Het onderzoeksbureau dat het onderzoek uitvoerde denkt dan ook dat de toename van het onderling geldlenen hieraan te wijten is. Een lening bij familie of vrienden kan een oplossing zijn bij tijdelijke geldzorgen.

Risico’s lening bij bekenden

In reactie op het bericht benadrukt het NIBUD dat mensen goede afspraken moeten maken wanneer ze geld lenen bij bekenden. Een lening kan onder andere negatieve effecten hebben op de familie- of vriendschapsbanden.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.