Let op! geld lenen kost geld

Rente historisch laag

Betaal minder

Je lening verhogen zonder veel extra te betalen?

Vraag een offerte aan en wij rekenen de voordeligste optie voor je uit.

Of neem contact op met onze specialist op het gebied van lening verhogen.

7 november 2014

De belangrijkste rente van de Europese Centrale Bank (ECB) blijft op de historisch lage stand van 0,05%. Dat maakte de ECB onlangs bekend.

Deze zogeheten refirente is de rente die banken moeten betalen wanneer zij geld lenen bij de ECB. Afgelopen periode werd deze rente al tot tweemaal toe verlaagd.

Geld lenen tegen lage rente

Nu de economie in de eurozone zwak is, stelt de ECB consumentenbanken makkelijk geld ter beschikking om uit te lenen. In andere woorden: banken kunnen geld lenen tegen lage rente tarieven. Naar verwachting zal de ECB dit de komende tijd blijven doen, om zo banken te stimuleren geld uit te lenen. Binnen Europa zijn consumenten namelijk nog altijd voorzichtig met het uitgeven van geld.

Hypotheekrente verder gedaald

Ook de Nederlandse hypotheekrente is historisch laag. Eind oktober bedroeg de laatste hypotheekrente met een 10 jaar vast termijn 2,8%. In mei stond deze rente nog op 3,4%.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.
Verplichte velden staan met een * aangegeven.


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Wat kun je lenen?


Over Krediet.nl

Krediet.nl heeft zeer ruime ervaring in het adviseren over krediet. Met onze vlotte werkwijze, afhandeling en goede nazorg kunt u rekenen op onze uitstekende service en het advies dat bij u past.

Onze voordelen:

  • Geen afsluitkosten of advieskosten
  • Aantrekkelijke rente
  • Onafhankelijk
  • Eén aanspreekpunt
  • Ervaren kredietspecialisten
  • Gekwalificeerde adviseurs

Heb je nog vragen?

Hoe financier ik een auto of welke lening is fiscaal aftrekbaar? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag. Neem direct contact met ons op of bekijk onze pagina met veelgestelde vragen.